Vacante

#vacanta #aparat foto #fotografii # sfaturi de vacanta

Fotografiile de vacanta: cum sa iasa perfect chiar si fara un aparat profesionist

Cand pleci in vacanta, singurul accesoriu pe care nu ai cum sa il uiti acasa este aparatul de fotografiat. Acest mic gadget iti ofera siguranta ca toate locurile pe care le vezi, toti oamenii noi pe care ii intalnesti si toate lucrurile incitante pe care le faci vor fi pastrate ca amintire pentru tot restul vietii tale.

Da, este adevarat intr-o oarecare masura faptul ca atunci cand incerci sa surprinzi imaginea perfecta cu ajutorul unui aparat foto, risti sa pierzi din intensitatea momentului. Insa cu siguranta te vei simti mai castigat atunci cand vei revedea imaginile si cand le vei putea impartasi cu prietenii tai.

Chiar daca esti doar un fotograf amator, care nu are o camera foto performanta, care nu se pricepe la lumini, incadrare si obiective performante, poti realiza fotografii deosebite, care sa surprinda ipostazele importante din vacantele tale.


Sfaturi utile pentru fotografia de vacanta

Inainte de a te aventura in sesiuni fotografice de album, ar fi bine sa te familiarizezi cu aparatul foto si cu functiile acestuia.

Oricat de mic ar fi, oricat de limitat pare in functii si oricat de putine butoane are, camera foto te va ajuta sa faci fotografii unice, insa numai daca stii sa o folosesti in mod corect!


Surprinde atmosfera

Ploua, lumea este agitata, oamenii alearga dupa autobuz, in timp ce altii sunt relaxati, la terasa unei cafenele? Incearca sa surprinzi toate aceste momente. Detaliile de acest gen iti vor veni ca un flash-back atunci cand le vei privi si iti vei aminti perfect de intreaga vacanta.


Ai grija la incadrare

Cei mai multi fotografi amatori captureaza un anumit obiect, om sau cladire, pozitionand subiectul pe mijloc. Cu toate ca asa pare corect, fotografii profesionisti prefera sa aseze subiectul in lateral sau mai jos si sa mai incadreze si altceva in imagine.

Astfel, daca vrei sa iti fotografiezi prietenii, asigura-te ca in spatele sau lateralul lor se vede un peisaj, o cladire sau o cafenea. Ideal este sa se vada ca este o poza cu grupul in vacanta. Nu doar o poza cu un grup de prieteni si atat.


Nu sterge pozele

Atunci cand privesti fotografiile pe ecranul camerei foto, poti rata detalii importante si poti avea impulsul de a apara butonul "Delete". Cel mai bine este sa astepti sa vezi imaginea pe un monitor inainte de a o sterge. Cu cateva retusuri in photoshop, poti avea fotografia de vacanta perfecta!

Sursa foto: spotcoolstuff.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea