Vacante

#vacanta #finlanda #helsinki # sfaturi de vacanta

Finlanda: 5 locuri uimitoare de vizitat in Helsinki

Daca planuiesti ca in aceasta toamna sau iarna sa evadezi din cotidian si sa zbori direct in racoroasa Finlanda, este obligatoriu sa vizitezi cateva obiective turistice cheie din capitala Helsinki, care te vor lasa mut de uimire. Desi Finlanda nu este una dintre tarile pe care le promoveaza intens agentiile de turism in pachetele lor, ascunde o multime de atractii si locuri autentice, pe care nu ai voie sa le ratezi in vacanta petrecuta acolo!


1. Parcul de distractii Linnanmaki

Deschis in 1950, parcul de distractii Linnanmaki este una dintre cele mai mari si interesante atractii turistice ale capitalei Finlandei. Desi este bogat intr-o multime de experiente distractive pentru copii si adulti, principalul punct de atractie al parcului ramane montagne rousse-ul vechi de mai bine de 50 de ani, dar perfect functional si astazi.


2. Muzeul in aer liber Seurasaari

Daca vrei sa descoperi mai multe informatii despre istoria si traditiile finlandeze, muzeul in aer liber Seurasaari este obiectivul turistic ideal pentru a te pune la curent si a intelege cultura locala. In muzeu, se regasesc o multime de locuinte traditionale, elemente arhitecturale si exponate care te poarta intr-o incursiune in timp, pana la cele mai vechi radacini ale finlandezilor.


3. Biserica Temppeliaukio

Infiintata in 1969, Biserica Temppeliaukio a devenit, in timp, unul dintre cele mai populare si apreciate obiective turistice ale orasului, nu doar datorita arhitecturii interesante si a designului de interior, dar si a privelistii admirabile din jur si a acusticii, care o transforma intr-un spatiu potrivit pentru concerte in aer liber.


4. Sauna Kaurila

Helsinki este recunoscut pentru una dintre cele mai speciale saune din lume. Este construita si amenajata din lemn care dateaza din secolul 19 si pastreaza inca ritualuri din acea vreme. Este locul perfect pentru relaxare, in vacanta.


5. Stadionul Olimpic si Turnul Olimpic

Stadionul Olimpic din Helsinki a fost construit in 1938 si reprezinta unul dintre obiectivele cheie ale capitalei Finlandei, in special datorita Turnului Olimpic, inalt de 72 de metri, din care turistii pot admira o priveliste spectaculoasa asupra intregului oras.

Sursa foto: magadan.zagranizzu.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea