Vacante

#europa #festival #octombrie #festivalul lunii octombrie

Festivalurile lunii octombrie in Europa

In toata Europa, in luna octombrie este prilej de sarbatoare. Fie ca vorbim despre festivaluri dedicate mancarurilor, fie ca vorbim despre festivaluri dedicate distractiei sau dulciurilor, gama este diversificata si ai de unde alege un eveniment pe placul tau.


Festivalul ciocolatei din Paris

Cea de-a doua jumatate a lunii octombrie marcheaza inceputul unuia dintre cele mai indragite festivaluri din Paris, Le Salon du Chocolat. In fiecare an, evenimentul atrage mii de turisti dornici sa deguste din cele mai deosebite sortimente de ciocolata. La festivalul ciocolatei din Paris participa unii dintre cei mai cunoscuti ciocolatieri.


Festivalul trufelor din Italia

Luna octombrie este sezonul trufelor, ciuperci comestibile foarte scumpe, care cresc in solurile din paduri si sunt dificil de gasit. Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d'Alba se desfasoara intre 12 si 17 octombrie in orasul Alba, insa evenimente asemanatoare se desfasoara si in alte regiuni ale tarii, cum ar fi Toscana, Umbria sau Emilia Romagna.


Feria de Octubre din Spania

Daca iti planifici o vacanta de toamna in Spania, trebuie sa iti faci timp sa ajungi si in oraselul Cadiar din provincia Granada. Aici, in prima parte a lunii octombrie are locul unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din tara, Feria de Octubre. Timp de 5 zile, organizatorii amenajeaza o fantana arteziana de dimensiuni mari, din care tasneste vin in loc de apa. Astfel, toti cei care iau parte la eveniment, se pot delecta gratuit cu licoarea lui Bachus.


Oktoberfest din Germania

Oktoberfest este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri dedicate iubitorilor de bere. Chiar daca denumirea lui are legatura cu luna octombrie, o buna parte a evenimentului se desfasoara, de fapt, in septembrie. Oktoberfest se desfasoara in Munchen pana pe data de 4 octombrie, ceea ce inseamna ca inca mai ai timp sa-ti rezervi un loc pentru cateva halbe de bere.


Festivalul international al scoicilor, Irlanda

Irlandezii sunt mari amatori de fructe de mare, asa ca intre 22 si 26 octombrie organizeaza Festivalul International al Scoicilor. Este vorba despre un festival cu traditie, care se organizeaza inca din anul 1954. Evenimentul este marcat de o multime de spectacole, insa cel mai asteptat moment este concursul desfacerii cochiilor.

Sursa foto: travelpics.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea