Vacante

#malaezia #brazilia #mexic #vacanta 2014 #destinatii vacanta 2014

Fa-ti planuri de calatorie! Top 10 tari pe care trebuie sa le vizitezi in 2014

Anul 2014 pare inca departe, insa, daca te gandesti sa calatoresti prin lume, poti incepe inca de pe acum sa planifici unde vei merge. In acest fel, poti gasi oferte early booking avantajoase. LonelyPlanet, cea mai mare editura de ghiduri de calatorie din lume, detinuta de BBC Worldwide, a realizat un top 10 al tarilor in care merita sa calatoresti in 2014.

Multe dintre aceste tari nu sunt neaparat de "mainstream", insa tocmai acest lucru le-a ajutat sa intre in clasament.

1. Brazilia

In vara lui 2014, Brazilia va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal, una dintre cele mai importante si mai asteptate evenimente din lumea sportului. Acesta nu este singurul motiv pentru care merita sa vizitezi Brazilia anul viitor. Orasele cosmopolite, minunatul arhipelag Fernando de Noronha, celebra statuie a lui Iisus din varful muntelui Corcovado sunt doar cateva dintre atractiile acestei tari sud-americane.


2. Antarctica

Vizitarea Antarcticii poate fi aventura vietii, iar daca ar fi sa te iei dupa recomandarea celor de la LonelyPlanet, merita sa te interesezi de o expeditie in aceasta regiune.

3. Scotia

Scotia este o tara care are multe de oferit turistilor ei, de la festivaluri care celebreaza mancarea, pana la obiective turistice renumite in lume.

4. Suedia

Mancare buna, locuri pitoresti si o capitala culturala europeana sub numele de Umea, cu aceste atuuri isi ademeneste Suedia vizitatorii in 2014.


5. Malawi

Pentru o destinatie exotica si salbatica, Malawi este cea mai buna alegere in 2014. Parcul National Liwonde, portul Monkey Bay si orasele Blantyre si Zomba se numara printre locurile in care trebuie sa ajungi, daca vizitezi Africa.

6. Mexic

In ultimii ani, Mexicul a devenit o destinatie apreciata de turistii din intreaga lume, gratie plajelor, statiunilor si siturilor de patrimoniu pe care le gazduieste.


7. Seychelles

Vrei sa ajungi in Paradis? Atunci organizeaza-ti vacanta din 2014 in Insulele Seychelles si nu vei regreta nici macar o clipa decizia luata.

8. Belgia

Considerata de cei de la LonelyPlanet o tara subapreciata de turisti, Belgia intra in topul destinatiilor perfecte pentru 2014.

9. Macedonia

O alta tara prea putin luata in seama de turisti este Macedonia, dar avand in vedere faptul ca se numara printre destinatiile de top ale anului 2014, numarul vizitatorilor ar putea creste nesperat de mult.

10. Malaezia

Malaezia se anunta a fi una dintre cele mai vizitate destinatii din 2014, odata cu deschiderea Parcului Legoland si Hello Kitty Land.



Sursa foto: lonelyplanet.com, huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea