Vacante

#excursie cu cortul #vacanta cu cortul #cort #vacanta

Excursie cu cortul? Ce nu trebuie sa-ti lipseasca, indiferent de destinatie

Atunci cand ai in plan sa pleci intr-o excursie cu cortul ar fi bine sa incepi pregatirile cu ceva timp inainte, tocmai pentru a organiza cat mai bine bagajul astfel incat sa nu ajungi sa iei cu tine lucruri inutile.

Pune in bagajul pentru excursie doar acele lucruri strict necesare, care iti vor fi utile pentru a avea confort si pentru a fi in siguranta, indiferent de destinatia aleasa.

Cortul

Atunci cand pleci in excursie, cortul va fi adapostul tau si al celor care te insotesc pentru urmatoarele cateva zile de aventura. Asadar, fie ca ninge, ploua, este soare, bate vantul sau veti avea parte de o vreme perfecta, alege un cort in care sa te poti dormi confortabil. Pentru ca exista multe modele de corturi disponibile, cel mai bine este sa incepi sa te documentezi cu atentie, pentru a alege exact tipul de cort care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Sac de dormit

Sacul de dormit este un accesoriu nelipsit din bagajele celor care obisnuiesc sa mearga in excursie cu cortul. Atunci cand pleci in excursie vara si te opresti in camping, pentru ca vremea e frumoasa si este cald chiar si pe parcursul noptii, poti folosi un sac de dormit pentru a dormi afara. Sacii de dormit sunt de diferite forme si sunt confectionati din materiale speciale pentru a asigura o buna izolare. Pentru a avea mereu sacul de dormit potrivit, poti cumpara mai multe modele pentru fiecare tip de vreme sau clima si in acest fel vei putea sa te campezi oriunde si oricand. De asemenea, pentru mai mult confort ai nevoie de o saltea gonflabila.

Iar daca vrei sa te rasfeti si sa te bucuri de confort, ai nevoie si de un sezlong gonflabil.

Felinar solar

Cand pregatesti bagajul pentru excursie asigura-te ca pe langa celelalte obiecte necesare adaugi si un felinar solar. Acesta este extrem de util pentru ca astfel poti avea lumina necesara odata cu caderea noptii, cand inca nu vrei sa intri in cort, la culcare. Felinarele solare sunt simplu de utilizat, asigura suficienta lumina, fiind ideale acolo unde nu exista o alta sursa de lumina. Cauta un felinar care poate ramane pe modul solar atunci cand esti in aer liber si care se reincarca la lumina zilei, la priza sau la USB, si poate functiona si cu baterii.

Baterie externa

Bateria externa a devenit deja un obiect nelipsit, pe care multi il avem la noi, in fiecare zi. Cu atat mai mult iti va fi mai utila bateria externa atunci cand pleci in excursie. Chiar daca ti-ai propus sa lasi telefonul deoparte cateva zile, sa stai cat mai departe de tehnologie si sa te bucuri din plin de natura, bateria externa iti poate fi utila mai ales daca apare vreo situatie de urgenta si ai nevoie de telefon.

Trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor nu ar trebui sa iti lipseasca din bagaj, tocmai pentru a fi in siguranta pe parcursul excursiei. Cateva pansamente, un bandaj, solutii pentru dezinfectare, medicamente pentru durere si antiinflamatorii, creme antiseptice, spray pentru arsuri solare, picaturi de ochi, comprese sterile sunt doar cateva lucruri pe care ar trebui sa le contina orice trusa de prim ajutor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea