Vacante

#brasov #arges #alba #suceava #vacanta paste #sambata de sus #Cetatea Poenari #Garda de Sus #Manastirea Dragomirna #Pestera Sfantului Apostol Andrei #escapade paste

Escapade de Paste aproape de casa

Pastele este o sarbatoare care merita sa fie petrecuta in familie. Prin urmare, daca pastrezi si anul acesta traditia de a fi alaturi de cei dragi la masa de Paste si stai acasa, avem pentru tine cateva idei de escapade aproape de casa. Caloriile acumulate la masa festiva trebuie arse rapid, astfel ca o plimbare este binevenita.


Sambata de Sus, Brasov

Situata in Judetul Brasov, la poalele muntilor Fagaras, localitatea Sambata de Sus este o destinatie perfecta pentru o escapada de cateva ore aproape de casa. Aerul curat de munte, linistea locului si atractiile turistice din zona sunt exact elementele de care ai nevoie pentru a te relaxa si a-ti reincarca bateriile. Daca alegi sa mergi la Sambata de Sus de Paste, trebuie sa ajungi la Manastirea Brancoveanu, situata pe valea raului Sambata.



Sursa foto: turism.bzi.ro


Cetatea Poenari, Arges

Cetatea Poenari se afla la o distanta de 25 km fata de municipiul Curtea de Arges, pe varful Muntelui Cetatuia. Ruinele vechii cetati atrag anual mii de turisti dornici sa admire de la inaltime frumusetile zonei. Pentru o escapada de Paste, Cetatea Poenari poate fi destinatia perfecta, mai ales daca vrei sa faci putina miscare dupa masa imbelsugata. Pentru a ajunge la Cetatea Poenari, trebuie sa urci aproximativ 1500 de trepte, iar inainte de a te intoarce acasa poti trece si pe la barajul Vidraru.



Sursa foto: cetateapoenari.ro


Garda de Sus, Alba

Daca esti din judetul Alba sau din apropiere si vrei sa faci o escapada relaxanta de Paste, poti opta pentru o plimbare pana la Garda de Sus. Aerul curat de munte te imbie la un picnic festiv, iar atractiile zonei, Pestera Scarisoara sau Rezervatia naturala Cheile Ordancusei, pot face deliciul unei zile de sarbatoare.



Sursa foto: trialx.com


Manastirea Dragomirna, Suceava

Situata in judetul Suceava, la 15 km distanta fata de orasul Suceava, Manastirea Dragomirna este un loc deosebit pentru o plimbare spontana de Paste, mai ales daca esti din zona. Incarcata de spiritualitate, Manastirea Dragomirna se remarca prin proportiile sale neobisnuite: pe cat este de inalta, pe atat este de stramta.



Sursa foto: visiteroumanie.com


Pestera Sfantului Apostol Andrei, Constanta

O plimbare la Pestera Sfantului Apostol Andrei, din Constanta, poate fi un mod inedit de a te bucura de sarbatoarea Pastelui aproape de casa. Amplasata la baza unui mic munte impadurit, Pestera Sfantului Apostol Andrei este o biserica sapata in stanca, de fapt prima biserica crestina de la noi. Odata ajuns aici, poti vizita si Manastirea din apropiere, pentru cateva minute de reculegere.



Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea