Vacante

#el salvador #san salvador #vulcani #america centrala #destinatie 2010

El Salvador, destinatie de top in 2010

este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta din 2010, potrivit celebrei publicatii Lonely Planet. Situata in America Centrala, El este o destinatie ideala pentru turistii care doresc sa-si petreaca o vacanta la plaja si sa practice sporturi de apa.

Scurta prezentare

Parcurile nationale, vulcanii, plajele, galeriile de arta sunt cateva dintre principalele atractii ale tarii. Cu toate ca El Salvadorul are in spate o istorie de razboi si crime, publicatia Lonely Planet atrage atentia asupra faptului ca in zilele noastre conflictele dintre gangsteri au loc aproape intotdeauna intre acestia, nefiind implicati turistii si restul civililor.

Cu toate acestea, dezastrele naturale inca au loc, cele mai recente fiind inundatiile masive. El Salvador este una dintre cele mai populate tari din America Centrala. Capitala tarii este orasul , cel mai mare ca dimensiune dintre orasele El Salvadorului.

Atractii turistice in El Salvador

San Salvador reprezinta una dintre principalele atractii turistice, un oras in care arhitectura moderna se combina cu cea in stil colonial. Orasul a fost fondat in secolul al XVI-lea si se afla la poalele vulcanului San Salvador. Capitala este centrul cultural al tarii si zona cea mai cosmopolita a acesteia. Turistii gasesc aici muzee, centre culturale , cafenele, baruri, magazine, etc.

Multitudinea de malluri si centre comerciale fac din San Salvador o destinatie atractiva pentru amatorii de shopping. Un alt atuu al capitalei il reprezinta viata de noapte deosebit de dezvoltata, in special in Zona Rosa.

Lacurile reprezinta alte zone turistice, unde vizitatorii pot oractica diverse sporturi acvatice sau aeriene, observand totodata flora si fauna locala. Lago de Coatepeque este considerat unul dintre primele 10 cele mai frumoase lacuri din lume. Se afla la numai 20 km de capitala. Parcul al Vulcanilor cuprinde vulcanii Izalco, Santa Ana si Cerro Verde. Iubitorii de drumetii si cei care vor sa se relaxeze in linistea naturii pot face excursii in aceste zone.

Siturile arheologice precolumbiene merita o vizita. La o distanta de 78 km de capitala se afla situl de la Tazumal. La granita cu Guatemala turistii merg sa vada Guija. San Andres, Corinto sau Cihuatan sunt alte ramasite ale civilizatiei mayase care reprezinta adevarate comori pentru arheologi.
Surferii vin pe plajele din San Salvador, gratie kilometrilor de coasta ai Pacificului, presarati cu sate pitoresti, cand animate, cand linistite, cu hoteluri pentru toate categoriile si ape calde. Regiunea cea mai cunoscuta pentru plajele sale este El Puerto de la Liberdad, un centru renumit pentru surfing, insa si pentru gastronomia bazata pe fructe de mare.

Cea mai buna perioada pentru turism in El Salvador

Clima este tropicala, cu doua sezoane. Cel secetos (verano) dureaza din noiembrie in aprilie. Sezonul ploios (invierno) tine din mai pana in octombrie. Perioada recomandata pentru vizita este la inceputul si la finalul sezonului secetos. Turistii care vin in perioada Craciunului, Anului Nou sau a Saptamanii Sfinte (Semana Santa) se pot astepta la aglomeratie si la preturi mai mari decat in restul anului.

Temperaturile variaza in functie de relief. Media maxima de temperatura ajunge la 32 grade C in zonele de coasta, in timp ce zonele centrale ale tarii ating medii maxime de 38 grade C. In munti, media maxima urca pana la 23 grade C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea