Vacante

#mituri #ecoturism #adevaruri #turism #vacanta

Ecoturismul: mituri si adevarul din spatele lor

Ecoturismul constituie un tip de turism de nisa care are la baza preocuparea pentru mediu. In ecoturism, calatorilor li se cere sa respecte cultura si traditiile locale, sa protejere flora si fauna si sa reduca pe cat posibil amprenta de carbon. Prin natura sa, turismul este poluant, de la zborurile cu avionul la vizitarea padurilor ecuatoriale sau a parcurilor naturale.

Exista, insa, idei preconcepute legate de ecoturism. Iata 3 mituri si adevarurile din spatele acestora:


1 Ecoturismul este o forma de turism pentru oamenii bogati

Exista, intr-adevar, resorturi hoteliere de lux, ecologice, unde turistii cu un buget generos pot cheltui sume impresionante pentru a avea parte de cele mai bune servicii.

Un hotel de lux care protejeaza mediul poate fi construit intr-o statiune cu ape termale, folosind, de exemplu, apa naturala pentru incalzire. Hotelul serveste mancare organica, protejeaza habitatul natural, indeamna turistii sa solicite mai rar schimbarea prosoapelor din baie si incearca sa reduca amprenta de carbon.

Cu toate acestea, exista sate si ferme ecologice unde se poate sta cu bani putini, savurand mancaruri naturale. In timp ce companiile de turism vand pachete ecologice in astfel de locuri, turistii au posibilitatea sa mearga direct la furnizor si sa se bucure de o experienta nemijlocita.


2 Ecoturismul inseamna placerea unei vacante

In ecoturism, calatorii sunt incurajati sa consume mai putina energie electrica, sa se deplaseze cu trenul in locul masinii personale, sa cumpere apa in recipiente din sticla in locul celor din plastic, sa nu abuzeze de resursele hotelului etc.

Cu toate acestea, alegerea este la indemana fiecaruia. Unii turisti pot experimenta ecoturismul intr-un hotel de lux, in timp ce altii pot gasi cazare la sateni sau intr-o manastire. In toate cazurile, protejarea mediului si conservarea resurselor de apa si de energie sunt posibile.


3 Ecoturismul este doar pentru adulti

In scoli, copiii sunt invatati deja despre importanta protejarii mediului inconjurator. O vacanta intr-o destinatie ecologica poate fi facuta cu intreaga familie, aceasta neadresandu-se doar adultilor. Acestia din urma au ocazia sa le explice celor mici, pe intelesul lor, cum pot proteja natura si motivele pentru care este bine sa faca acest lucru.

Sursa foto: alive2green.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea