Vacante

#inscrieri timpurii #early booking #programul anticriza anat #reduceri

Early Booking (Inscrieri Timpurii), un program anticriza in favoarea turistilor

Incepand de la 1 februarie 2009, romanii vor putea obtine vacante cu reduceri mari prin programul early booking (sau Inscrieri Timpurii), propus de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania). Programul a fost initiat ca urmare a efectelor crizei financiare mondiale si da posibilitatea turistilor sa cumpere vacante cu mult timp inainte de sezon, la preturi intre 20% si 30% mai mici.

Cererile pentru turismul business si turismul leisure au scazut, la fel ca gradul de ocupare al curselor aeriene, a anuntat ANAT la conferinta de sfarsit de an. Una dintre solutiile propuse de ANAT, alaturi de legea tichetelor de vacanta si de o promovare serioasa a turismului, o reprezinta programul anticriza numit inscrieri timpurii (Early Booking).

Un astfel de program este avantajos pentru toate cele 3 parti implicate, agentie de turism, hotel si turist. Acesta din urma poate sa-si plateasca o vacanta cu mult inainte de data plecarii, beneficiind astfel de reduceri substantiale de pana la 30% din pretul pachetului. "Proiectul urmareste, printre altele, adoptarea de catre agentii a sistemului de earlybooking, care consta in achizitionarea din timp a unui pachet turistic, metoda prin care clientul beneficiaza de reduceri de preturi de pana la 30%", a declarat consultantul ANAT, Traian Badulescu, citat de Wall – Street.

Praga panorama2Ce trebuie sa stie turistul roman

Conform prevederilor ANAT, programul va incepe de pe data de 1 februarie 2009 si va fi valabil pana pe 31 martie 2009. Cine se inscrie la o astfel de oferta isi asuma faptul ca biletele sunt nerambursabile si netransmisibile, iar in caz de renuntare, penalitatile sunt de 100%.

Un atuu al acestor oferte consta in faptul ca turistul poate sa aleaga orice perioada doreste pentru a-si petrece vacanta. Biletele vor fi puse in vanzare la agentiile de turism din Romania.

Ofertele Inscrieri Timpurii de dinainte de criza

Ofertele Inscrieri Timpurii au facut mereu parte din propunerile agentiilor de turism, alaturi de tipul opus de promotie, pachetele last minute, unde reducerile se aplicau vacantelor cumparate in ultimul moment.

Si la inceputul lui 2008, in primavara, romanilor li s-au propus oferte Early Booking, in special pentru cei care doreau sa-si planifice inca din martie – aprilie vacanta de vara de peste cateva luni. Alte astfel de promotii au fost propuse pentru vacanta de Paste si cea de 1 Mai.

Reducerile oferite in martie 2008 pentru Early Booking se aseamana cu cele ale programului ANAT. Astfel, agentia de turism Jeka a anuntat in acea perioada „reduceri early booking intre 10-20%” pentru ofertele care nu includeau transportul, spre destinatii precum Bulgaria, Turcia, Grecia si Croatia.

Aproximativ in aceeasi perioada, in mai 2008, Wall – Street anunta ca agentia Best Reisen a vandut in sezonul de primavara pachete turistice mai ieftine cu pana la 20%, prin Early Booking. Vacantele aveau ca destinatii tari precum Turcia, Tunisia, Grecia si Egipt.

turism munteOferte Inscrieri Timpurii pentru 2009, cu sau fara programul ANAT

Cei interesati de propunerea ANAT vor putea sa plateasca din timp vacanta din 2009, interesandu-se la agentiile din Romania intre 1 februarie si 31 martie anul viitor.

Turistii romani gasesc si acum oferte Early Booking, fara legatura cu acest program. De exemplu, daca iti rezervi un sejur pe litoralul bulgaresc, in Sunny Beach, inainte de 30 aprilie 2009, beneficiezi de o reducere de 10%, conform agentiei Pan European Travel . Un sejur de 8 zile incepe de la 196 euro de persoana, pentru un adult cazat intr-un studio si ajunge la 539 euro de persoana, pentru o camera sigle la un hotel de 4 stele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea