Vacante

#austria #vacanta #viena

Distractie in Austria in vacanta de iarna

Operatorii de turism promoveaza Austria in iarna 2008 – 2009, atat in pachetele de vacanta din perioada sarbatorilor, cat si in primele luni din 2009.

Potrivit ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), destinatiile de iarna vandute prin agentii, in perioada sarbatorilor, sunt: Austria, Bulgaria, Elvetia, Italia, Franta, Slovenia, Slovacia si Finlanda cu Laponia. ANAT atentioneaza ca preturile vor suferi cresteri intre 5% si 10% la vacantele interne si externe, din cauza costurilor la utilitati si din cauza crizei economice internationale. “Fluxul de turisti romani nu va fi semnificativ afectat de criza economica globala. Probabil, va exista o ponderare a cresterii cererii” mai mentioneaza ANAT intr-un comunicat.

Austria ocupa un loc de top in destinatiile de iarna

Operatorii de turism mizeaza pe Austria si in aceasta iarna, deoarece este genul de destinatie potrivita nu doar in perioada sarbatorilor de iarna, ci si dupa, pana in martie – aprilie 2009. “Lumea prefera destinatiile apropiate, unde se merge si individual. In Austria sunt statiuni recunoscute, care au toate facilitatile” ne-a spus Marius Berca, operational manager la Christian Tour . 

Cei care merg in Austria pot alege fie o statiune montana, fie unul dintre orasele turistice cunoscute, precum Viena sau Salsburg, pentru a-si petrece Craciunul sau revelionul. Potrivit ANAT, printre formele de turism care au fost vandute prin agentii, pentru perioada sarbatorilor, se numara destinatiile de iarna, mari orase europene si turismul de shopping. Pentru toate aceste categorii Austria are cel putin un reprezentant, fie el oras turistic sau statiune montana.

Una dintre variante este sa-ti faci vacanta de revelion la schi intr-o zona mai putin cunoscuta, insa suficient de ofertanta: Carinthia. Regiunea Carinthia se afla in sudul Austriei si este recunoscuta pentru frumusetile naturale, cu lacuri montane si panorame impresionante, pentru festivalurile culinare si statiunile de schi. Un sejur de o saptamana in perioada revelionului costa de la 499 euro de persoana, intr-un hotel de 3 stele. Oferta include 7 nopti de cazare cu all inclusive si cina festiva de revelion, potrivit Christian Tour.

Atractiile turistice cele mai mari sunt reprezentate de orasele Klagenfurt si Villach. In satul Sankt Paul im Lavanttal ai ocazia sa vizitezi o manastire benedictina construita in anul 1091: St Paul’s Abbey in the Lavanttal. Daca te atrag constructiile istorice, gasesti tot in Carinthia unul dintre castelele medievale de top ale Austriei: Hochosterwitz Castlec. Fortareata a fost mentionata in documente pentru prima data in anul 860. Castelul poate fi o varianta placuta de a-ti petrece o dupa amiaza romantica impreuna cu persoana iubita. Daca ti se face foame, ai posibilitatea sa iei masa in restaurantul castelului. Pretul unui bilet intreg este de 7.50 euro de persoana.

Pentru informatii despre vacante de iarna in Bad Gastein , Tirol sau Innsbruck, citeste articolul Austria, destinatie de top pentru sarbatorile de iarna.

O alta varianta este sa-ti petreci revelionul sau Craciunul intr-unul dintre orasele turistice austriece: Viena, Salzburg. Agentiile ofera diverse bonusuri, in perioada sarbatorilor, pentru metropolele europene. De exemplu, daca alegi Viena, primesti un tur panoramic gratuit al orasului, o vizita la Piata de Craciun sau o cina traditionala la un restaurant local. shopping de sarbatori se poate face pe principala strada cu centre comerciale, Mariahilferstrasse. Strada este impartita in doua sectiuni, Inner Mariahilferstrasse si Outer Mariahilferstrasse. Prima dintre ele are cea mai mare densitate de magazine, unde turistii gasesc inclusiv branduri internationale. In perioada Craciunului, zona devine pietonala, pentru a permite clientilor sa se miste in voie in numeroasele magazine de aici. Pentru alte informatii despre shoppingul de sarbatori, citeste articolul Viziteaza o piata de Craciun europeana.

Un pachet de Craciun in Viena, cu o durata de 6 zile, costa 329 euro si are inclus transportul cu autocarul, conform ofertei Kara Travel . Cei care aceeasi destinatie pentru revelion, platesc 439 euro de persoana, la care se adauga 79 euro pentru cina festiva de revelion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea