Vacante

#bucovina #suceava #romania

Destinatii traditionale autentice in Romania: Marginea, in Bucovina

Marginea este una dintre comorile ascunse ale Bucovinei. Comuna isi pastreaza traditiile populare si produce una dintre cele mai valoroase produse autentice romanesti, ceramica neagra.

Comuna Marginea se afla in judetul Suceava, in apropiere de orasul Radauti. Aflata la intersectia principalelor trasee turistice din Bucovina, Marginea este un centru de arta populara care atrage vizitatorii calatori in aceasta regiune a tarii.

Particularitatea comunei Marginea consta in modelarea manuala a lutului, in scopul fabricarii vaselor pentru gatit. Marginea si-a dobandit faima pe plan national si international prin ceramica neagra, devenita o marca recunoscuta. O caracteristica esentiala a acestui tip de ceramica este tehnica straveche de ardere si ornamentare, transmisa din generatie in generatie. Vizitatorii comunei au ocazia sa vada atelierul unde se obtine ceramica neagra prin tehnici traditionale.  Exista si posibilitatea achizitionarii unui astfel de produs, de la vaze pictate la borcane, farfurii sau cani de vin etc.

Pe langa ceramica, turistii mai pot gasi aici case cu o arhitectura veche, de peste 100 de ani. Cei care viziteaza zona in preajma sarbatorilor religioase au ocazia sa asiste la obiceiurile locale. Iarna, traditiile populare includ diverse obiceiuri precum Ursul, Mascatuii, Jianul, Capra etc.
 

Cat te costa cazarea
 

Marginea este un obiectiv turistic vizitat in trecere, de care cei care calatoresc prin Bucovina. Se gasesc oferte de cazare la pensiunile din jurul celebrelor manastiri ale regiunii, Moldovita, Sucevita, Humor etc. Pretul unei camere duble este de aproximativ 80-100 lei pe noapte, in functie de facilitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea