Vacante

#vacanta #statele unite #irlanda #franta #singur in vacanta

Destinatii recomandate pentru cei singuri

O vacanta de unul singur necesita mai mult efort, dar ofera, in acelasi timp, libertate totala in ceea ce priveste modul de a petrece timpul. Destinatiile cele mai potrivite pentru turistii singuri au in comun o mare diversitate de activitati de vacanta si o oferta bogata de divertisment.

Statiuni montane in Franta
 

Ski Val Thorens si Ski Meribel sunt doua statiuni montane de schi din Franta, recomandate de publicatia britanica The Telegraph pentru turistii care calatoresc singuri. Aceste destinatii se afla la o altitudine destul de mare, 2300 m si, respectiv, 1450 m si se bucura de zapada abundenta. Ski Meribel este situata central, astfel incat de aici se poate explora toata regiunea de schi a Celor 3 Vai (Three Valleys). In aceeasi regiune se afla si Val Thorens, fiind una dintre statiunile europene aflate la cea mai mare altitudine.

O calitate esentiala a acestor destinatii o reprezinta viata de noapte, statiunile fiind animate atat ziua, cat si noaptea, prin restaurantele, barurile, cluburile de aici.
 

Statele Unite, o destinatie pentru cei single
 

New York-ul este recomandat de catre celeba publicatie Forbes pentru turistii care calatoresc singuri, alaturi de alte orase din Statele Unite, precum Los Angeles sau Atlanta . Desi este un oras scump, New York reprezinta un adevarat Mecca pentru cei singuri, ca urmare a posibilitatilor care sunt practic nelimitate: restaurante, petreceri, magazine, cluburi, galerii de arta , evenimente tematice etc.

Una dintre oferte include tocmai evenimente tematice, la care sunt invitate persoane singure , dornice sa cunoasca lume noua. Cei care nu sunt insa interesati de asa ceva si calatoresc pur si simplu singuri gasesc in New York un oras viu, modern si in permanenta miscare.

New York si San Francisco se inscriu si in lista destinatiilor pentru cei singuri recomandate de publicatia Travel&Leisure, aceste orase fiind in topul celor mai atractive in ceea ce priveste barurile si viata de noapte. In New York se gasesc cele mai stilate si mai diverse localuri din toata tara.

Miami este un alt oras recomandat de Travel&Leisure pentru cei singuri. Localurile atractive, cu un stil aparte si vremea frumoasa sunt doar doua dintre calitatile acestui oras. De asemenea, Miami se pare ca este al 5-lea oras din Statele Unite unde se practica un “sport” foarte cunoscut: sa stai si sa privesti trecatorii. Poate fi un exercitiu interesant pentru un turist care vrea sa simta pulsul locului.
 

Irlanda, o destinatie prietenoasa
 

Irlanda este cunoscuta ca una dintre cele mai prietenoase destinatii. Pe langa frumusetea naturala si numeroasele atractii turistice, strainii care calatoresc in aceasta tara gasesc oameni primitori, gata sa-i ajute. Irlanda este potrivita atat ca destinatie de weekend cat si pentru vacante mai lungi. Turistii au de ales intre mai multe tipuri de vacanta, de la cele la malul marii la turismul de aventura sau turismul de tip wellness.
Se pot face excursii in Muntii Wicklow, se viziteaza zonele rurale, cu sate pitoresti sau orase moderne precum Dublin, unul dintre obiectivele de top pentru orice turist care ajunge prima data in Irlanda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea