Vacante

#brazilia #columbia #haiti # sfaturi de vacanta #destinatii periculoase # insulele izu

Destinatii periculoase de evitat cand pleci in vacanta

Siguranta personala este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont cand planifici o vacanta. Daca o vizita intr-o tara ca Austria ori Danemarca nu presupune luarea unor masuri anume de protectie, alte destinatii sunt mult mai putin prietenoase cu turistul insetat de cunoastere. Daca nu esti innebunit dupa adrenalina, este indicat sa tai anumite destinatii periculoase de pe lista cu locuri de vizitat.


1. Brazilia

Brazilia este o destinatie exotica, fascinanta, care te-ar putea tenta cel putin prin prisma posibilitatii incredibile de a intreprinde o expeditie pe Amazon, spre exemplu. Cu toate acestea, este important sa retii ca orase precum Sao Paolo si Rio de Janeiro au o rata a criminalitatii foarte ridicata, aici fiind inregistrat un numar alarmant de cazuri de crima, viol si jaf.

Totodata, daca visezi la o expeditie pe Amazon, nu la o vizita turistica in orasele Braziliei, afla ca in apele fluviului traiesc pesti piranha, iar in jungla amazoniana poti cadea victima unui jaguar ori a furnicilor carnivore.


2. Columbia

Aflata in vecinatatea Braziliei, Columbia este o alta tara periculoasa pe care nu este tocmai indicat sa o transformi in destinatie de vacanta. Trebuie spus, astfel, ca acest stat sud-american este unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cocaina. In plus, pe strazile oraselor columbiene este firesc sa vezi grupari paramilitare care nu se dau in laturi de la a rapi oameni, fie ei si turisti.


3. Haiti

Cutremurul devastator care a lovit capitala Port-au-Prince in 2010 a dus la izbucnirea unor focare violente de holera, malarie si crime sangeroase, care continua sa fie prezente si astazi. Tara insulara isi revine treptat, insa, pentru moment, nu este o destinatie sigura de vacanta.


4. Insulele Izu

Arhipeleagul Izu, aflat din punct de vedere administrativ sub conducerea Japoniei, este format dintr-un grup de insulite vulcanice unde traiul este aproape imposibil. Motivul il reprezinta intocmai vulcanii, care imprastie in aer gaze toxice.

Insulele arhipeleagului au fost locuite si evacuate in repetate randuri si o eventuala vizita in oricare dintre ele necesita prezenta unui accesoriu vital: o masca de gaze.



Foto: zyberpunk.tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea