Vacante

#insula lampedusa #insula bella #insula ponza #insula palarola

Destinatii pentru vara 2013: 4 insule linistite din Italia

Vacanta de vara este poate singurul moment din an in care ai ocazia sa evadezi din stresul cotidian si sa te refugiezi pe o insula linistita, departe de zarva cea de toate zilele. Daca te-ai saturat sa auzi peste tot vorbindu-se despre despre insule celebre, precum Rhodos, Creta sau Zakynthos, care sunt si unele dintre cele mai vizitate in sezonul estival, ne-am gandit sa-ti propunem cateva insule linistite din Italia, ideale pentru o vacanta reusita.


1. Insula Lampedusa

Situata in arhipelagul Insulelor Pelagie, in cel mai sudic punct al Italiei, Insula Lampedusa poate fi o destinatie excelenta pentru vacanta de vara, mai ales daca preferi sa te relaxezi si sa fugi de aglomeratie. In Lampedusa ai ocazia sa te cazezi in "dammusi", case traditionale din piatra, foarte apreciate de turisti, deoarece sunt cochete, curate si pastreaza atmosfera autentica a vremurilor de demult.

Sursa foto: tripadvisor.com

Sursa foto: yallayalla.it

Sursa foto: leanforelampedusa.it


2. Insula Bella

Insula Bella este situata in apropiere de orasul Taormina, de pe coasta de est a insulei Silicia. Desi este foarte populara, atat printre italieni, cat si printre turistii straini, Isola Bella este o destinatie linistita pentru vacanta de vara.

Aici nu ai cum sa te plictisesti, intrucat ai o multime de locuri frumoase de vazut si de imortalizat in fotografii, cum ar fi vechiul teatru grecesc. In Insula Bella poti face plaja fara sa fii deranjat de ceilalti turisti, deoarece de obicei nu este aglomeratie. Daca esti pasionat de snorkeling, vei fi incantat sa testezi adancurile apelor care inconjoara Insula Bella.

Nu parasi insula inainte de a gusta traditionalele prajiturici din migdale si cojile de portocale confiate, care se vand in patiseriile locale.

Sursa foto: iwanttobehere.com


3. Insula Ponza

Pentru italieni, Insula Ponza, situata in regiunea Lazio, este un refugiu excelent, fie pentru un sejur prelungit, fie pentru un singur weekend. Insula dispune de o multime de golfuri ideale pentru cei care vor sa faca bai interminabile in apa de un turcoaz fosforescent. Si la capitoul viata de noapte Insula Ponza sta foarte bine, gratie cluburilor in aer liber.

Insula Ponza poate fi catalogata drept opusul insulei Capri, deoarece este mult mai ieftina, iar oamenii cu bani si VIP-urile nu vin aici pentru a-si etala cele mai scumpe masini, ci pentru a se butea bucura in liniste de zilele frumoase de vara si a trece neobservati.

Sursa foto: fashion-tour.com

Sursa foto: tripadvisor.com

Sursa foto: turistipercaso.it


4. Insula Palmarola

Situata destul de departe de coasta vestiva a Italiei, Insula Palmarola este de o frumusete rara, dar nu este locuita. Agentiile de turism organizeaza frecvent excursii pe Insula Palmarola, astfel ca o poti admira toate grotele si golfuletele care o marginesc. Pe tot parcursul verii, pe Insula Palmarola este deschis un restaurant, unde turistii se pot delecta atat cu preparate specifice bucatariei mediteraneene, cat si cu preparate din bucatariile internationale.

Sursa foto: italia.it

Sursa foto: centroguideturistiche.com

Sursa foto: turistipercaso.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea