Vacante

#martie #bulgaria #tunisia #paris #slovacia #maroc #new york

Destinatii pentru vacanta din martie

Dupa Ziua Indragostitilor, o noua “fereastra” pentru calatorii si relaxare vine in luna martisorului. Pentru ca nu este sezon de varf, vacantele de 1 si 8 Martie au preturi atragatoare. Ambele sarbatori sunt duminica, astfel incat putem avea parte de o vacanta prelungita.

Iata cateva variante de calatorii pentru inceputul de primavara.

Vacanta de martie in Paris

Martie este o perioada potrivita sa vizitezi Capitala Luminilor, pentru ca afara este ceva mai cald si nu stai la cozi interminabile alaturi de alti turisti, cand intri la un obiectiv. O excursie de 6 zile te costa aproximativ 650 euro si include transportul cu avionul, 5 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferurile de la aeroport, un insotitor de grup si diverse bonusuri. De exemplu, primesti un tur panoramic de oras cu ghid local si o croaziera pe Sena.

Daca mergi la Paris in martie, poti vizita expozitia de sculptura “Oublier Rodin: la sculpture a Paris intre 1905 si 1914". Expozitia are ca tema emanciparea artistilor de sub creatia lui Rodin, de la cei clasici la avangardisti si este deschisa la Musee d'Orsay intre 10 martie si 31 mai 2009 . Pret intrare: 9.5 euro bilet intreg; 7 euro cu reducere.

O experienta interesanta pentru mamicile care isi serbeaza Ziua Femeii pe 8 martie si care merg in vacanta cu copii o reprezinta expozitia “Ne pour sentier, les nouveaux nez”, din Palais de la Decouverte.

Vizitatorii sunt invitati sa experimenteze aproximativ 90 de mirosuri, impartite in 3 teme: “Mananc cu nasul”, “Atrag mirosurile si creez” si “Simt cu creierul”.

Pentru copiii cu varste intre 3 si 6 ani exista o expozitie care le propune experiente olfactive cu mirosuri care le sunt necunoscute, dar care au legatura totusi cu mediul lor familiar. Pret intrare: 7 euro bilet intreg, 4.5 euro cu reducere.

Martisor tunisian

Vacantele in Tunisia au unele dintre cele mai mici preturi, in special pentru sejururile de o saptamana. Pentru un confort de 3 stele, preturile incep de la 199 euro de persoana. In suma este inclus si biletul de avion.

"Daca perioada din februarie dedicata indragostitilor a fost prea scurta pentru a profita de un concediu alaturi de persoana iubita, luna martie incepe cu super oferte de vacanta. Pentru un sejur in Tunisia, cu posibilitatea de a profita de vreme insorita si de o escapada la shopping in zilele speciale de 1 si 8 Martie exista plecari din Bucuresti spre Monastir in 24 februarie si 3 martie.

Pentru un astfel de sejur, cu plecare in datele mentionate si cu o durata de 8 zile si 7 nopti, cazare la hotel de 3 stele, masa in regim demipensiune, cu transferuri aeroport - hotel - aeroport, asistenta in limba romana si toate taxele incluse se platesc doar 299 euro", a afirmat managerul Best Reisen, Csaba Garamszegi, intr-un comunicat de presa al companiei.

Vacante la schi in martie

Cei care doresc mai degraba sa schieze decat sa mearga intr-o vacanta romantica de martisor gasesc in prima luna de primavara preturi foarte accesibile in statiunile montane. Pachetele la schi includ in suma totala diverse facilitati sau ofera servicii gratuite, precum acces la piscina sau in sala de fitness, transport de la hotel la statia de telegondola, parcare etc.

Daca mergi in Bansko in prima jumatate a lunii martie, platesti 37 euro pe noapte la un hotel de 4 stele, potrivit agentiei Best Tourism. Cazarea este de tip demipensiune, iar pentru copiii cu varste mai mici de 2 ani se acorda reducere. Mai multe informatii despre statiune gasesti in Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko.

O alta destinatie de schi, destul de vizibila si in 2008, este Slovacia. Un sejur de o saptamana in Strbske Pleso costa euro de persoana, iar pachetul asigura cazarea cu pensiune completa intr-un hotel de 3 stele, potrivit agentiei Mareea. Detalii despre statiunile de schi slovace gasesti in articolul Vacanta la schi in Slovacia este la moda in iarna 2008 – 2009

Vacanta in martie la mare departare

Pentru cei care se orienteaza catre destinatii mai indepartate, pe alte continente, exista acum pachete cu preturi mai mici decat in perioada de varf. In cataloagele agentiilor sunt circuite in Maroc care ajung cam la 1000 euro de persoana.

Este o destinatie potrivita pentru cei care vor sa schimbe decorul si sa faca shopping. Calatoria include vizite in Casablanca, Marrackech, Fes, Meknes si Rabat.

Cu aproximativ 1350 euro poti merge o saptamna in New York. Observatorul din Empire State Building reprezinta unul dintre atractiile de top ale metropolei. Un numar de 110 milioane de vizitatori a fost inregistrat, de la inaugurarea acestuia in 1931, conform site-ului oficial.

Cladirea a fost selectata printre Cele Sapte Minuni ale Lumii Moderne de catre Asociatia Americana a Inginerilor din Constructii (American Society of Civil Engineers), alaturi de alte constructii faimoase precum Channel Tunnel, CN Tower sau Golden Gate Bridge. Detalii despre program si preturi gasesti aici

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea