Vacante

#oras medieval #destinatii medievale #destinatii medievale europa

Destinatii medievale nestiute care merita o vizita

Cei care isi doresc sa vada locuri unice in vacanta, necunoscute de majoritatea turistilor, pot alege unul dintre orasele nestiute ale Europei, marcate de istorie, cultura si arhitectura.
 

Obidos


Obidos este un orasel din vestul Portugaliei care si-a castigat renumele de unul dintre cele mai romantice orase medievale ale Europei. Regele Dinis i-a oferit Reginei Isabel acest oras ca dar de nunta in 1282.

Orasul este un labirint de stradute cu piatra cubica si cladiri istorice impodobite cu flori de bougainvillea, fatade gotice si biserici albe. Castelul Obidos este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. Monumentul dateaza din secolul al XII-lea si ofera o panorama asupra orasului celor care il viziteaza.
 

Stein am Rhein


Stein am Rhein este un oras din Elvetia apreciat pentru centrul sau istoric foarte bine conservat. Zona medievala a orasului are numeroase cladiri vechi, pictate. Aflat in nordul tarii, astazi Stein am Rhein este considerat cel mai bine pastrat oras medieval al Elvetiei. O atractie turistica importanta este Castelul Hohenklingen. Turistii fac plimbari pe jos pana la castel. Inconjurat de paduri si plantatii de vita-de-vie, castelul ofera panorame asupra Lacului Constance si a orasului.

Frescele de pe cladiri au teme variate, de la productia de vin la artizanat, festivaluri sau conditia umana. Unele dintre teme sunt legate de istorie, in timp ce altele vin din mitologie. Toate starnesc interesul turistilor care le admira pe fatadele cladirilor.
 

Torun


Desi este unul dintre cele mai vechi orase poloneze, Torun este un oras medieval necunoscut comparativ cu alte orase din aceasta tara. Aflat in nordul tarii, pe raul Vistula, Torun are o zona istorica declarata monument mondial UNESCO. Aceasta zona a fost integrata si in lista Celor 7 Minuni ale Poloniei. Primaria in stil gotic si piata veche din centrul istoric sunt doua dintre principalele obiective turistice.

Orasul este apreciat ca urmare a faptului ca aici s-a nascut astronomul Nicolaus Copernicus si pentru numeroasele cladiri gotice si biserici monumentale. Biserica Sfintilor Ioan Evanghelistul si Ioan Botezatorul este una dintre cele mai frumoase si mai vechi.

Sursa foto : wikipedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea