Vacante

# vacanta in mexic #vacanta mexic #mexic #destinatii de vacanta

Destinatii de vacanta pe care sa le vizitezi daca ajungi in Mexic

Daca esti pasionat de descoperiri arheologice, bucatarie plina de arome, gusturi inedite si mancaruri traditionale condimentate autohton, plaje uimitoare sau jungla luxurianta, Mexicul poate fi destinatia perfecta pentru tine! Iata cateva obiective turistice care merita vizitate daca ajungi acolo.

Cancun

Cancun este unul dintre cele mai populare destinatii de vacanta, avand o reputatie binemeritata. Este o statiune de pe malul oceanului in care puteti servi bebidas (bauturi alcoolice specifice), puteti dansa de seara pana in zori si puteti beneficia de o multime de activitati recreative orientate catre familie. La o mica distanta de Cancun se afla muzeul Maya si ruinele care pot fi subiectul unei excursii de o zi impreuna cu intreaga familie.

Tulum

Tulum este acel orasel de coasta din Mexic considerat un adevarat paradis. Pe Boca Paila, drumul care separa oceanul de jungla, veti gasi hotelui de lux, baruri, restaurante si magazine pline de atractii. Daca ajungeti in Tulum, nu uitati sa savurati renumitele tacos-uri de la Safari si Taqueria La Eufemia, sa inchiriati o bicicleta si sa vizitati ruinele antice de la El Castillo si Parque Nacional Tulum, sau sa va rasfatati cu tratamentele traditionale de la Yaan Wellness. Totodata, nu ratati excursia la Rezervatia Biosferei Sian Ka’an.

Cozumel

In largul coastei de Est a Peninsulei Yucatan, in Marea Caraibelor, este o insula idilica cu intinderi lungi de nisip foate fin si moale, viata de noapte intensa si locuri de scufundare de renume mondial. Daca ajungeti in Cozumel nu uitati sa va inscrieti la lectiile de scuba, sa inotati cu delfinii in Parcul National Chankanaab sau sa petreceti dupa-amiaza explorand ruinele Maya din El Cedral.

Mexico City

Mexico City este un loc al artei, culturii si bucatariei. Locuitorii vor spune ca aici totul are legatura cu mancarea si distractia, ceea nu este suprinzator, tinand cont de viata de noapte foarte intensa, sau de scena culinara. De asemenea, in Mexico City veti gasi numeroase locuri de cazare unde merita sa stati, cum ar fi InterContinental Presidente Mexico City, care dispune de 700 de camere si apartamente, toate amenajate impecabil. Nu uitati sa vizitati Muzeul National de Antropologie sau Muzeul de Arte Moderno.

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta a fost facut celebru de Richard Burton si Elizabeth Taylor si continua sa atraga turistii prin faptul ca este cel mai popular loc de vacanta din Mexic. Aici puteti beneficia de plimbari ametitoare pe malul oceanului, de-a lungul apei sclipitoare, puteti face excursii de o zi, snorkeling, plimbari cu melecon-ul sau plimbari prin standurile artizanale. De indata ce soarele apune, Old Vallarta se insufleteste, iar barurile, saloanele si cluburile prind viata.

Playa del Carmen

Unul dintre cele mai populare locuri de vacanta din Mexic, Playa del Carmen, este situat intre galagiosul Cancum si linistitul Tulum. Plajele sale cu palmieri sunt tot atat de frumoase pe cat s-a auzit, recifii de corali oferind oportunitati pentru snorkeling si scuba diving. Centrul, Quinta Avenida sau Fifth Avenue, ofera locuri pentru cumparaturi, de luat masa sau de divertisment. Tot aici puteti vizita muzeul Frida Kahlo, dedicat vietii si operei celebrei artiste mexicane.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea