Vacante

#grecia #spania #egipt #targul de turism al romaniei #halkidiki #lanzarote #marea rosie #destinatii #destinatii 2010

Destinatii de top pentru 2010

Grecia, Spania si Egipt sunt trei dintre destinatiile cele mai promovate pentru anul 2010, inclusiv pentru aceasta vara.

Grecia propune romanilor vacante in
 

Grecia a fost prezenta la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara 2010 si a venit cu propuneri de vacanta in aceasta tara, una dintre cele mai des vizitate de catre turistii romani. Regiunea Halkidiki este una dintre optiuni.
Gratie pozitionarii sale, Halkidiki se bucura de o lungime a plajei care ajunge la aproximativ 500 km.

Zonele amenajate pentru plaja detin Steagul Albastru. Nisipul fin si padurile de conifere reprezinta un atuu pentru aceasta destinatie de vacanta, potrivit oficialitatilor din Halkidiki. Regiunea este recomandata atat pentru sezonul de vara, cat si pentru cel de iarna. Vara, turistii au posibilitatea sa asiste la spectacolele de muzica si dans, pot vizita siturile arheologice sau pot practica o multime de sporturi, pe apa sau uscat. Iubitorii de drumetii au la dispozitie 20 de trasee montane .

O particularitate a regiunii o reprezinta turismul religios, in special peninsula Athos, care detine in totalitate Statul Muntelui Athos, singurul spatiu din Grecia dedicat in intregime adorarii si rugaciunii.

Halkidiki este, de asemenea, o regiune unde turistii gasesc produse traditionale, inclusiv cele gastronomice, gratie unei productii agricole bogate. In special, vinurile sunt recunoscute. Cei interesati de relaxare si tratamente au posibilitatea sa aleaga centrele wellness sau baile termale. Exista cazinouri pentru amatorii jocurilor de noroc sau centre si sali de conferinta, pentru turismul de afaceri.

In privinta efectelor crizei financiare asupra turismului grecesc, reprezentantii oficiali vin cu propunerea dezolvarii unor forme speciale de turism.

“Trecem printr-o perioada grea si turismul grec a fost, de asemenea, afectat. Avem insa o traditie in turism, putem intr-un timp relativ rapid sa imbunatatim orice situatie existenta si sa recuperam timpul pierdut. Acest lucru se poate face prin dezvoltarea unor forme speciale de turism: turismul de congres, croaziera, agroturismul etc. Fluxul turistilor catre Grecia, ca numar in 2009, este aproximativ acelasi cu cel din 2008. Grecia a ramas prima in dorinta romanilor de a vizita alte tari”, a afirmat Nikos Diakolios, director al oficiului Bucuresti din Organizatia Elena de Turism, in cadrul unei conferinte de presa.

In ceea ce priveste preturile, oficialitatile afirma ca negocierile serioase au dus la pachete de vacanta avantajoase pentru turistii romani care doresc sa viziteze Grecia.

“Noi suntem intermediari, pasam produsul specialistilor din Romania si facem eforturi foarte mari in discutiile cu hotelierii pentru a avea preturi cat mai mici”
, a spus Dimitris Melikokis, patronul firmei Meli Tours din Grecia. Agentia detine un oficiu in Bucuresti, unde cei interesati pot gasi oferte de vacanta .
 

Spania aduce o noua destinatie: insula
 

Printre cele mai dorite destinatii din Spania sunt ”.

Atractiile turistice sunt numeroase si inedite, de la concertele sustinute intr-o pestera folosita pentru acustica deosebita (Jameos del Agua) la Timanfaya National Park, cu peisajele sale “martiene”.

Destinatia este propusa de agentia J’Info Tours. Potrivit reprezentantilor acestora, J’Info Tours este singurul tour operator pe aceasta destinatie.
 

Egiptul, melanj intre trecutul antic si prezentul modern
 

O tara care doreste sa ajunga in topul preferintelor romanilor este Egiptul. Potrivit Autoritarii Egiptene de Turism, Egiptul ar trebui sa devina prima alegere a turistilor romani pentru o vacanta in afara Europei.

In acest scop, Egiptul ofera vacante pe litoral la in locatii cu monumente vechi (Luxor, Aswan), distractie si viata de noapte in marile orase (Cairo) etc. Printre activitatile de recreere sunt cele de golf, spa si scufundari.

Afla mai multe detalii despre aceste destinatii din articolul Ce aduce Egiptul cu noul sau brand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea