Vacante

#turism #destinatii vacanta # destinatii turistice #destinatii ayurveda

Destinatii Ayurveda in lume

Destinatii ayurveda sunt populare in randul turistilor care isi doresc sa se bucure de astfel de servicii. Tratamentele ayurvedice sunt o alternativa la medicina conventionala, folosind produse 100% naturale. Unele dintre cele mai indragite destinatii de acest tip sunt in Thailanda si India.

India

Ayurveda este o practica cunoscuta si apreciata in India de mai bine de 5000 de ani. In aceasta tara se pot face circuite la centre ayurvedice pentru tratamente de relaxare si intinerire. Spa-urile indiene ofera clientilor sai procedee terapeutice, masaje relaxante si tratamente pe baza de plante, precum si sesiuni de yoga pentru cei interesati.

In Rajasthan, Udaipur este una dintre destinatiile ayurvedice indiene cele mai populare. Statiunile din Goa, de pe litoral, combina placerea de a face plaja cu diverse tratamente speciale, in spa-uri de lux.

Sri Lanka

O alta destinatie ayurvedica de traditie este Sri Lanka. In aceasta tara insulara, medicina ayurvedica este recunoscuta oficial. AIci exista spitale unde se practica medicina traditionala, institute de cercetare si cateva zeci de mici de practicieni.

O destinatie ayurvedica recomandata este orasul Yahapahuwa, un oras istoric care a fost in trecut capitala tarii. O alta destinatie populara este Dambulla, reprezentativa pentru turismul ayurvedic. Dambulla este si monument mondial UNESCO.

Thailanda

Thailanda este o destinatie de traditie in ceea ce priveste masajul terapeutic. Turistii pot incerca unul dintre tipurile de masaj, cum este reflexoterapia pentru picioare sau masajul suedez cu ulei. Masajele ayurvedice sunt facute cu ierburi locale, plante, flori, condimente si uleiuri.

In Thailanda, multe spa-uri se afla in hoteluri de lux amplasate in zone cu o vegetatie luxurianta. Astfel de hoteluri sunt ideale pentru cuplurile care isi doresc o vacanta romantica si relaxanta. Una dintre cele mai frumoase experiente este baia de flori. Pe langa tratamente, turistii pot gusta din preparatele traditionale si au o multime de activitati recreative din care sa aleaga.

Foto: india-keralatours.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea