Vacante

#vacanta #grecia #spania #croatia #dubrovnik #cetate #destinatie #rhodos #maroc # orase cu ziduri

Destinatii atractive pentru zidurile orasului vechi

Sunt mii de orase istorice in lumea larga, pe care le poti vizita, insa nu toate pastreaza intacte zidurile vechi, care inconjoara orasul ca o centura incarcata de amprenta timpului. Astfel de orase ascund in ele adevarate comori care se lasa descoperite de catre turistii pierduti pe stradute umbrite de peretii inalti, vechi de sute de ani.

Iata in continuare 4 cele mai interesante orase imprejmuite de ziduri:


Taroudant, Maroc

 

Taroudant este un oras istoric fortificat, din sudul Marocului. Pe vremuri, Taroudant constituia un punct de oprire important pentru caravanele catre strabateau desertul Sahara pana in Marrakesh. Incepand cu secolul al XI-lea, Taroudant a devenit un oras prosper, gratie minelor de aur si argint aflate in apropiere. Zidurile orasului au fost ridicate din pamant, in secolul al XVI-lea.


 


Rhodos , Grecia

 

Orasul medieval Rhodos este unul dintre cele mai frumoase bijuterii ascunse ale Greciei. Declarat patrimoniu mondial UNESCO , orasul vechi este inconjurat de ziduri fortificate, care dateaza din secolul al XIV-lea si care impart Rhodos Town in doua parti. Turistii pot intra pe oricare dintre portile orasului, urmand apoi linia zidurilor sau se pot pierde in labirintul de stradute, cu o harta in mana. Fiecare poarta are o astfel de harta, indicand toate strazile si obiectivele turistice adapostite intre ziduri, astfel incat ratacitul pe stradute constituie o pura placere, fara a fi nicio clipa un risc.


 

Avila , Spania
 

Avila este un oras medival din centrul Spaniei, faimos pentru numeroasele sale biserici si pentru zidurile sale, foarte bine conservate. Orasul a fost declarat monument mondial UNESCO. Zidurile orasului, realizate din granit, au fost construite in secolul al XI-lea si includ 9 porti si 88 de turnuri.


 


Dubrovnik , Croatia

 

Dubrovnik este un oras vechi, ale carui ziduri l-au protejat de invadatorii veniti de pe mare. Asezat pe coasta Marii Adriatice, Dubrovnik este un oras istoric pitoresc, cu turnuri si bastioane care mai poarta inca amprenta istoriei. Unul dintre cele mai populare evenimente ale orasului il constituie Dubrovnik Summer Festival, un eveniment cu muzica traditionala si piese de teatru.
 

 

Sursa foto: world66.com; naturallymorocco.co.uk; marinea-yachting.com; centrodeturismorural.com; 2.bp.blogspot.com.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea