Vacante

#arhitectura #italia #chile # destinatie vacanta # valparaiso #manarola # burano # jodhpur

Destinatii ale lumii pline de culoare

Sunt multe acele lucruri care fac o destinatie sa fie colorata: peisajele, aromele etc. Exista insa locatii pline de culoare datorita arhitecturii lor. Iti prezentam in continuare unele dintre cele mai colorate destinatii de vacanta:
 

Valparaiso, Chile
 

Orasul chilian Valparaiso face parte dintre monumentele UNESCO si este unul dintre cele mai neobisnuite din America Latina. Casele colorate in toate culorile curcubeului sunt cocotate pe dealuri. Funicularele care pornesc din centrul orasului si labirintul de strazi realizeaza mici incinzii in acest caleidoscop. Controversat, cu o personalitate puternica, Valparaiso este denumit si Perla Pacificului.


 

Burano, Venetia
 

Insula Burano se afla in nordul Lagunei Venetiene, la 11 km nord-vest de Venetia. De obicei, insula este vizitata in scurte excursii de cateva ore de catre turistii care vin in Venetia. O astfel de calatorie cu vaporasul dureaza in jur de 45 de minute. Burano este vestita pentru culorile stralucitoare in care sunt vopsite casele. Pe vremuri, culorile erau folosite pentru delimitarea proprietatilor. Se spune, insa, ca ele serveau si ca punct de reper pentru pescarii plecati pe mare. Principalul produs local este dantela, pentru care Burano este vestita.



 

Jodhpur, Rajasthan
 

Jodhpur este al doilea oras ca marime din regiunea indiana Rajasthan. Astazi, orasul constituie o destinatie de vacanta atractiva datorita palatelor, forturilor templelor si deserturtului Thar. Jodhpur mai este denumit si Orasul Albastru datorita caselor pictate in albastru aflate in jurul fortaretei, ridicate in 1459. Palatul Umaid Bhavan este unul dintre cele mai frumoase palate ale orasului. In prezent, acesta gazduieste un muzeu si un hotel.


 

Manarola , Cinque Terre
 

Manarola este unul dintre cele cinci orasele italiene din regiunea Liguria, din nordul Italiei. Orasul este cel mai mic dintre orasele care formeaza Cinque Terre si se crede ca ar fi si cel mai vechi dintre acestea. Pe langa industria de vin si peste, Manarola este dezvoltata si in plan turistic. Cladirile orasului sunt colorate si atractive. Dealurile de deasupra orasului sunt acoperite cu vita-de-vie .
 





Sursa foto: photosshow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea