Vacante

#slovenia #vacanta #natura #bled

Descopera Slovenia, o cupa de civilizatie si frumusete naturala

In inima Europei, exista o tara mica si tulburatoare. In Slovenia se ajunge numai in doua ceasuri cu avionul din Romania. Insa, odata ce te afli aici, simti acut si incontestabil ca te afli intr-o alta lume. Poate fi datorita verdelui nesfarsit pe care-l zaresti de sus. Sau a oamenilor care se misca, gandesc si se poarta altfel. Gradul inalt de civilizatie de aici, grija pentru celalalt si atentia fata de natura reprezinta experiente care nu te pot lasa tocmai indiferent.

Slovenia se afla in mijlocul Europei, intre Austria, Ungaria, Croatia si Italia. Cu un teritoriu mic, o poti strabate dintr-un capat in altul in aproximativ 5 ore. Si totusi, in tot acest timp descoperi cat de multe are de oferit aceasta tara.


Biodiversitate, un cuvant de care te indragostesti in Slovenia


O caracteristica deosebita a Sloveniei o reprezinta faptul ca verdele este culoarea sa predominanta. Mai mult de jumatate din suprafata tarii, aproape 60%, este acoperita de paduri. Peste o treime din teritoriu este reprezentat de ariile protejate, cu numeroase specii de plante si animale.

Vedere din avion asupra Sloveniei. Sursa foto: acasa.roBiodiversitatea Sloveniei este, fara indoiala, unul dintre cele mai puternice atuuri ale sale. Un turist gaseste in aceasta destinatie de vacanta orice isi poate dori: munti, dealuri, cascade, rauri, paduri, parcuri naturale, plaje, mare, pesteri, ape termale si ape minerale, climate diferite, de la cel de tip alpin la climatul mediteranean.


Peisaje naturale dramatice si conditiile cat se poate de civilizate constituie un motiv intemeiat pentru a-ti petrece vacanta intr-un mediu verde. Afla mai multe din articolul Vacanta intr-o tara verde, Slovenia.


Cand natura bate Photoshop-ul. Bled


Statiunea montana Bled arata cam prea bine in fotografii. Astfel, este usor sa te gandesti ca probabil au fost prelucrate cu exces de zel. Daca vizitezi insa statiunea alpina, ai parte de una dintre cele mai frumoase surprize pe care le poti avea in calitate de turist. Muntii se reflecta in oglinda lacului Bled, in timp ce varfurile lor sunt mai mereu scufundate in nori albi. Razele soarelui sunt placute, nici prea fierbinti, nici prea reci, realizand schimbari de lumina care transforma mereu peisajul, ca intr-un tablou impresionist.

Bled. Panorama asupra lacului. Sursa foto: acasa.roExista o prospetime in aer, o serenitate care te hranesc si te vitalizeaza. Iata de ce Bledul este cunoscut ca una dintre cele mai frumoase statiuni alpine ale Sloveniei, fiind renumit pentru climatul sau cu proprietati curative .

Descopera acest loc din articolul Bled, o destinatie de vacanta care surprinde.


Cum vacanta in Slovenia iti deschide noi orizonturi: Italia si Austria


Cand iti petreci vacanta intr-o tara mica de marime, un avantaj consta in faptul ca poti foarte usor sa faci excursii in tarile vecine. Din Slovenia, ajungi in cateva ore in Italia si chiar in Austria, in aceeasi zi.

Afla cum poti lua micul dejun in Bled, pranzul in Tarvisio si cina in landul austriac Carinthia, din articolul Trei tari intr-o singura zi, Slovenia, Austria, Italia.


Cat te costa o vacanta in Slovenia


Pentru cei care isi doresc o vacanta intr-o tara civilizata, unde oamenii isi respecta mediul in care traiesc si se respecta intre ei, Slovenia poate fi o alegere inspirata. Slovenii sunt primitori, natura te inspira, iar preturile nu-ti ard buzunarul.

Bohinj. Vedere pe de Vogel. Sursa foto: acasa.roDaca te cazezi intr-un hotel de 3 stele, platesti intre 60 si 80 euro pe noapte. In pret sunt incluse cazarea cu mic dejun.


Cat despre posibilele cheltuieli zilnice, iata cateva preturi:

  • bilet de avion: 350 euro (se face cu escala)
  • plimbare cu barca-lebada (swanboat): 12 euro/h
  • intrare pe insula Bled: 3 euro adulti, 2.50 euro de persoana (grup 20 persoane), 1 euro grupuri de elevi
  • telecabina pe Vogel: 13 euro
  • bere 2 euro: 2.70 euro
  • suc acidulat: 1.80 euro (0.20 sau 0.25 l)
  • limonada: 2.10 euro
  • aperitiv rece (antipasti): prosiutto cu masline: 9 euro
  • aperitiv cald (antipasti caldi): Omleta cu branza si prosciutto: 5.50 euro
  • salata din fructe de mare: 8 euro
  • supa de ciuperci : 4 euro
  • friptura de pui: 9 euro
  • escalop din carne de porc: 8 euro
  • mix de legume: 8.50 euro
  • kebab/Burger din carne de porc si vita: 8 euro
  • cartofi prajiti: 2.50 euro
  • garnitura de orez: 3.20 euro


Si pentru ca Slovenia este o tara verde, la propriu si, in multe situatii, la figurat, oamenii se deplaseaza si cu bicicleta. Poti inchiria asa ceva din centrul Ljubljanei. Te costa 1 euro pentru 2 ore sau 5 euro pentru 1 zi. Gasesti centre de inchiriere si in alte orase sau in statiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea