Vacante

#obiective turistice #mallorca #chopin #palma #valdemossa

Descopera o noua fata a insulei Mallorca!

Mallorca, insula principala din arhipelagul Baleare care apartine Spaniei, este renumita pentru petrecerile pe plaja si noptile de distractie prin cluburi, astfel ca este una dintre destinatiile turistice preferate in special de tineri. Ce este mai putin cunoscut este faptul ca Mallorca a fost, in urma cu cateva decenii, un loc de inspiratie pentru artisti si compozitori, regi si exploratori. Asadar, daca nu esti o persoana petrecareata poti descoperi o alta fata a insulei Mallorca, care te poate determina sa revii aici.

Palma

Palma este capitala provinciei si comunitatii autonome Insulele Baleare si cuprinde aproximativ jumatate din populatia totala a insulei Mallorca. Cateva obiective culturale si istorice din Palma te vor impresiona cu siguranta, asa ca nu trebuie sa le ratezi.

Muzeul arhitectural Pueblo Espanol conceput ca un mic orasel ce aduna intr-un loc machetele celor mai importante lucrari din arhitectura spaniola clasica si centrele comerciale importante, precum Av. Jaume III si Porto Pi, nu trebuie ratate atunci cand ajungi in Palma.



Un alt obiectiv pe care ar trebui sa-l vizitezi este Palatul Almudaina. Situat intre Catedrala Palma si Parc del Mar, Palatului Almudaina reprezinta simbolul evenimentelor sociale si politice din Palma, inca din vremurile maure.

De asemenea, in apropierea marii sunt situate Catedrala "La Seu" - cu cea mai mare fereastra rozeta din lume - si Museo Catedralicio. In oras sunt numeroase biserici, piete si palate care pot fi vizitate daca timpul iti permite.

Valldemossa

Locul in care Chopin si scriitoarea si feminista franceza George Sand isi stabileau intalnirile romantice merita vizitat in timpul excursiei in Mallorca. Comuna cu mai putin de 2.000 de locuitori, Valldemossa este cunoscuta pentru manastirea construita la inceputul secolului al XIV-lea, in perioada in care filosoful Ramon Llull a trait pe insula.



Chiliile in care au locuit Chopin si George Sand in iarna dintre 1838-1839 pot fi vizitate. Aici poti admira si pianul folosit de Chopin, precum si cateva obiecte ale iubitei sale.

In curtea manastirea Cartuziana se tin, in timpul verii, concerte cu muzica de Chopin, iar in palatul regelui Don Sancho se pot asculta concerte de pian in memoria compozitorului.



Sursa foto: blog.paravion.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea