Vacante

#modena #italia

Orase natale: Descopera Modena lui Pavarotti

Modena si-a castigat renumele prin faptul ca este locul de bastina al celebrei masini Ferrari, pentru ca este un cunoscut centru industrial si comercial, in continua expansiune. Tot aici s-a nascut si a fost inmormantat unul dintre cei mai mari tenori ai tuturor timpurilor, Luciano Pavarotti. Un alt motiv pentru care merita sa fie vizitata este faptul ca datand din secolul III i.Hr, orasul si provincia Modena pastreaza impresionante monumente vechi si este totodata un prestigios centru cultural.

Cum ajungi in Modena
 

Calea cea mai rapida ca sa ajungi in Modena este sa zbori cu avionul pana in Bologna sau in Parma. Un bilet dus-intors in aceasta perioada te costa cam 130 de euro. Din Bologna poti lua fie trenul, pana la gara din Modena, fie o masina. Pretul unui bilet in autobuz este cam de 11 euro. Cu trenul, principalele legaturi cu Modena sunt din Bologna, Milano, Parma si Piaceza.
 

Ce vizitezi in Modena
 

In Piazza Grande gasesti Il Duomo, considerat o capodopera de arta romanica dintre cele mai cunoscute in Italia. A fost construit in 1099 si include opere realizate de artisti precum Campionesi, Wiligelmo, Cristoforo da Lendinara, Antonio Begarelli. Pe una dintre laturi se afla celebrul turn numit Torre della Ghirlandina. Monumentul este plin se scene biblice, precum “Madonna papei” si “Incoronarea Fecioarei si Sfintii”. In catedrala se afla un Lapidarium, cu un muzeu al domului, care contine sculptura si piese de arhitectura din catedrala veche, sculpturi cu figuri fantastice si simbolice, din epoca romana. modena2

Pentru iubitorii de carti, exista biblioteca antica a ducelui d’Este, Biblioteca Estense, fondata in 1767. In Italia este considerata una dintre cele mai prestigioase institutii de acest gen, gratie bogatiei de volume si manuscrise rare, printre care piese din Evul Mediu si Renastere.

Una dintre cele mai mari bogatii ale monumentului este reprezentata de Bibbia di Borso d’Este, legata in doua volume, datand de pe la 1455. Alte exemple de monumente si locuri extrem de ofertante din punct de vedere turistic sunt S. Pietro, Palazzo dei Musei, Palazzo Ducale unde se afla azi Accademia Militare si pe care o poti vizita contra unui pret de aproximativ 6 euro.
 

Delicatese culinare in Modena
 

Modena este binecunoscuta pentru un produs specific al zonei, otetul balsamic. Nu se mai cunosc originile lui, deoarece primele retete sunt foarte vechi, insa otetul balsamic adevarat este obtinut din must pur de struguri, de preferinta struguri Trebbiano. Este folosit pentru marinare, la condimente, carne si zarzavat. Carnea este un element de baza in bucataria din Modena.

Unele dintre cele mai cunoscute preparate din carne sunt Prosciutto di Modena si Zampone, acesta fiind din carne de porc si linte. De baut, incearca un vin tipic al zonei, Lambrusco di Modena. Daca vrei sa vizitezi un oras care nu intra neaparat in topul celor mai cunoscute din Italia, dar unde vei descoperi monumente si mancaruri impresionante, mergi la Modena. Vei asista la cursele de masini Ferarri sau vei participa la unul dintre festivalurile anuale, care celebreaza arta si cultura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea