Vacante

#vacanta #destinatii #insula #grecia

Descopera destinatiile de vacanta ale Greciei

Grecia se afla an de an in topul celor mai vizitate tari de catre turistii romani. Sezonul turistic incepe in luna mai si se termina in octombrie. Cu toate acestea, pelerinajele tarzii de toamna si ofertele pentru sarbatorile de iarna fac din Grecia o destinatie atractiva indiferent de anotimp.

Iti prezentam in continuare unele dintre cele mai frumoase locuri ale Greciei, pentru vacanta ta.

 

Grecia insulara: cetati medievale, sate pitoresti si panorame albastre


Multe dintre insulele Greciei au ca sursa principala de venit, turismul. De aceea, concurenta pentru atragerea clientilor este acerba, iar ospitalitatea localnicilor nu poate fi contestata. Trebuie spus, totusi, ca in insule viata este ceva mai scumpa decat pe continent, astfel incat unele produse costa mai mult.

Insulele grecesti sunt patrunse de un aer de vacanta in sezonul cald. Lumina soarelui, stradutele labirintice din piatra, casele cu arhitectura veche, pisicile, florile multicolore si numeroasele terase realizeaza un tablou seducator pentru turistul sosit aici.

 

Zakynthos . Orice turist isi doreste sa vada cel putin o data in viata frumoasa plaja Navagio (din Zakynthos), accesibila doar de pe apa. O alta atractie unica in Grecia, cu care se lauda aceasta insula o reprezinta Pesterile Albastre. Una dintre cele mai mari insule ioniene, Zakynthos este recunoscuta pentru frumusetea si bogatia sa naturala, albastrul patrunzator al marii contrastand cu vegetatia abundenta. Resursele de apa si broastele caretta-caretta sunt alte atuuri care fac din insula o destinatie de vacanta importanta in Grecia. Afla mai multe despre atractiile sale din articolul Vacanta pe insula Zakynthos.

Kos. Kos este una dintre cele mai dezvoltate destinatii turistice ale Greciei. Insula a intrat de curand in cataloagele de vacanta ale operatorilor romani, fiind lansata pe piata romaneasca cu aproximativ un an in urma. Motivele sunt nenumarate. Monumentele istorice, clima blanda, multele zile insorite si infrastructura bine dezvoltata sunt cateva dintre atuurile acestei destinatii. Descopera-le in articolul Vacanta in insula Kos.

Insula Rhodos. Sursa foto: acasa.roRhodos. Turistii care merg in vacanta in Marmaris pot ajunge si in Grecia, intr-o singura ora. Din portul din Marmaris feriboturile pleaca spre Rhodos zilnic, descoperind vizitatorilor frumusetea neegalata a batranului oras-cetate din Rhodos. Insa insula greceasca merita si o vizita mai lunga. Valea fluturilor, izvoarele, golfuletele, traseele montane, bisericile, manastirile sau moscheile de aici fiind doar cateva dintre atractiile de aici. Afla mai multe din articolul Vacanta in Rhodos, savoare culinara si peisaje pe apa.

Corfu. In excursiile facute pe insula Corfu, multi straini merg sa viziteze Palatul lui Ahile, fosta resedinta a imparatesei Sissi. Insa insula este darnica si prin plajele sale frumoase, orasele pitoresti, obiectivele UNESCO, arhitectura aparte sau preparatele culinare grecesti, specifice regiunilor insulare. Descopera-le din articolul Corfu, delicatesa si traditie greceasca.

Thassos. Pelerinajele din Grecia includ, pe langa alte destinatii, vizite la Manastirea Arhanghelului Mihail, de pe insula Thassos. Lacasul religios pastreaza o comoara nepretuita pentru crestini: Sfantul Cui din crucea pe care a fost rastignit Christos. Orasul panoramic Kavala, satele traditionale grecesti si mierea de pin sunt alte atractii ale insulei. Descoper-o din articolul Vacanta in Thassos, traditii vii si frumusete naturala.

Poros , Hydra si Egina. Trei insule surprind turistii care cauta o experienta noua, in apropierea Atenei. Poros, Hydra si Egina sunt alese ca refugii de weekend de catre locuitorii capitalei, dar si-au castigat fani si in randurile strainilor, dornici de o destinatie cu profund aer mediteranean. Case vechi, cu peretii albi si ferestre albastre, pisicute lenevind la soare, stradute intortocheate si cladiri cocotate pe dealuri, culturi de maslini, biserici, platouri uriase cu fructe de mare, plaje ascunse sau modernizate, iata cateva dintre atractiile acestor insule. Citeste mai multe in articolele dedicate insulelor Poros, Hydra si Egina.

Creta. Cei care vor sa vada cea mai mare insula a Greciei si una dintre cele mai mari din Mediterana trebuie sa ajunga in Creta. Un avantaj al marimii sale consta in lunga zona de coasta, presarata cu multe golfulete, plaje si peninsule. Pasionatii de istorie merg pe urmele civilizatiei minoice, unul dintre cele mai reprezentative monumente fiind Palatul lui Knossos. Descopera aceasta destinatie in articolul Vacanta la mare in Creta, insula lui Zeus.

 

Grecia continentala: distractie, lectii de istorie si samburi de religie


Grecia continentala este mai ancorata in realitate. Spre deosebire de insule, unde peste tot ai senzatia de liniste si relaxare, pe continent viata este mai intensa si mai zgomotoasa. In vreme ce turistii fac tururi de orase, viziteaza muzee, situri arheologice sau se duc la plaja, localnicii isi vad de viata lor de zi cu zi, preocupati de serviciu, scoala, famlie. Romantismul insular nu se mai face atat de simtit, traficul este mai intens, dar locurile sunt la fel de ofertante.

Atena. Sursa foto: acasa.roAtena. Nicio vacanta in Grecia nu poate fi completa fara vizitarea capitalei. Atena este considerata unul dintre cele mai vechi orase din lume, iar diversitatea atractiilor sale cu greu poate fi redata. Pentru a o descoperi, nu sunt de ajuns numai cateva zile. Acropolele reprezinta doar o mica parte din comorile care entuziasmeaza turistul pierdut in suburbiile sale. Gasesti o incizie in lumea acestei metropole in articolul Atena, cea mai complexa panorama greceasca.

Salonic. Cei care isi doresc sa vada o altfel de Grecie pot vizita destinatiile sale turistice din regiunea continentala. Salonic este o alegere potrivita pentru calatorii care isi doresc sa stea la oras, avand la dispozitie tot ceea ce poate oferi o regiune urbana moderna. Pe langa siturile arheologice is cladirile sale vechi, Salonicul este atractiv in sezonul cald si pentru ca are deschidere la mare. Descopera viata de noapte si gastronomia locala din articolul Vacanta in Salonic: distractie, istorie si delicii culinare.

Nafplio . Un orasel de o frumusete surprinzatoare, putin cunoscut fata de alte destinatii, este Nafplio. Oras portuar din Peloponez, in secolul al XIX-a Nafplio a jucat rolul de capitala a Greciei moderne. Naturii darnice cu munte si mare i se alatura valorile istorice ale celor doua fortarete medievale si farmecul zonelor turistice, presarate cu restaurante, magazine, hoteluri. Descopera-le in Grecia ascunsa, Nafplio.

Paralia Katerini. Daca Grecia este an de an una dintre cele mai accesibile destinatii de vacanta, indiferent de perioada din an, Paralia Katerini isi mentine locul 1 in topul celor mai ieftine locuri pentru un sejur la mare in aceasta tara. Statiunea este cautata in special de turistii romani si bulgari, care stau aici de la 3-4 zile la 1-2 saptamani, cu un buget redus. Afla care sunt preturile din articolul Vacanta in Paralia Katerini.

Halkidiki. Una dintre destinatiile de top ale Greciei este peninsula Halkidiki, gratie diversitatii sale naturale, a numeroaselor atractii turistice si ofertelor pentru toate tipurile de buget. Formata la randul ei din 3 peninsule, Halkidiki atrage turistii romani si straini an de an, fiind cunoscuta ca una dintre destinatiile cele mai accesibile pentru vacanta. Peste 500 de km de plaja, hoteluri de lux si pensiuni rustice, o paleta foarte bogata de activitati pentru timpul liber, vinuri renumite si mancare buna, iata cateva dintre atuurile acestei zone. Descopera Kassandra si Sithonia din articolul Halkidiki, tridentul din Marea Egee.

Muntele Athos. Sursa foto: acasa.roMuntele Athos. Daca vrei sa mergi la Muntele Athos, poti face o croaziera in jurul acestui munte sau, in cazul barbatilor, exista si posibilitatea de a vizita insula-stat. Afla cum poti face aceste lucruri din articolul Ce trebuie sa faca un barbat sa poata vizita Muntele Athos in vacanta.

Meteora. Atat crestinii care merg in pelerinaj, cat si turistii curiosi sa descopere Grecia religioasa ajung aproape sigur la Meteora.

Obiectivul turistic a fost declarat monument UNESCO si reprezinta unul dintre complexele religioase cele mai importante din Grecia. Modalitatea de constructie a acestor manastiri este cel putin un motiv pentru a vizita Meteora. Descopera ce poti vedea aici din articolul Vizita la Meteora, intre crestinatate si comert.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea