Vacante

#circuit culinar #ruine #istorie #muzee #arta #locatii din filme #europa #perfect tour #komsi travel #pan european travel #circuite turistice #circuite #circuit

Descopera cele mai frumoase circuite turistice ale Europei

Europa este o destinatie extrem de ofertanta pentru vacanta, acoperind o gama larga de atractii si activitati. Pe langa circuitele obisnuite, operatorii de turism si-au diversificat ofertele, personalizandu-le cu accente de culoare: circuite culinare, locatii din filme, castele, vizite in podgorii si degustari de vin etc. Urmeaza pasii de mai jos si descopera cele mai frumoase circuite turistice ale Europei.

Pasi de urmat

Pasul 1. Descopera arta. Daca vrei sa vezi cele mai importante picturi si capodopere ale lumii, alege un circuit al artei. Poti vizita unele dintre muzeele de top ale Europei si vei vedea acele creatii despre care se spune ca trebuie vazute cel putin o data in viata. Pentru a le admira in liniste, lasa deoparte aparatul foto si rezerva-ti cateva minute de contemplare, fara sa fii distras de nimic din jur.

Circuitul “Florenta – Roma – Pe urmele lui Michelangelo” include o vizita in Biserica San Domenico si un tur al Florentei, presarata cu multe creatii de Boticelli, Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo, Donatello, Machiavelli etc. In Galeria Palatina exista picturi de Rafael, Tizian, Rubens, Caravaggio si Van Dyck. O concentratie la fel de mare de capodopere gasesti si in Roma, oras nelipsit de pe harta metropolelor artistice. In Roma exista un traseu al lui Michelangelo, cu incepe de pe Colina Capitoliului, se ajunge in Napoli si apoi la Vatican. Pentru cateva zile de relaxare, circuitul iti ofera posibilitatea sa te bucuri de litoral in Lido di Jesolo, una dintre cele mai renumite statiuni italienesti. Circuitul costa 649 euro si dureaza 12 zile, conform agentiei Pan European Travel .

ruine GreciaPasul 2. Descopera istoria civilizatiilor. Daca te atrag artefactele, daca te fascineaza uneltele vechi si modul in care isi construiau oamenii case cu sute si mii de ani in urma, alege un tur al istoriei civilizatiilor. Grecia are in spate nu mai putin de 5000 de ani de istorie, iar in Turcia, prin 7500 i.Hr. se ridicau primele asezari din epoca de piatra, in regiunea Catalhuyuk.

Pentru a descoperi vechile civilizatii ale Greciei si Turciei ai nevoie de cel putin doua saptamani. “Grecia – Turcia – Arta greceasca pe malurile Egeei” este un circuit care combina cele mai importante monumente istorice si religioase a acestor tari.

Poti vizita locuri cu o profunda amprenta religioasa precum Manastirea Meteora, Moscheea Albastra si Casa Fecioarei Maria ; cel mai important oras al Greciei, Atena, cu faimoasele sale piete, gradini, muzee si monumente; Oracolul din Delfi, cel mai vestit oracol al lumii antice; Troia, unde legenda se impleteste cu istoria; templele vechilor zei romani; frumuseti naturale ca terasele albe din Pamukkale. Circuitul include si opriri in Salonic si Paralia, unde te poti odihni si unde ai posibilitatea sa te bucuri de plaja si soare. Pachetul costa 695 euro de persoana, conform agentiei Pan European Travel.

chocolaterie, VenetiaPasul 3. Testeaza restaurantele gourmet, ciocolata si podgoriile europene. Unul dintre cele mai atractive circuite europene este cel culinar. Poti lua parte la demonstratii culinare, poti sa te inscrii la cursuri de gastronomie, sa vizitezi fabrici de ciocolata sau pur si simplu sa mananci si sa bei din productia locala, facuta dupa retete traditionale.

Un oras baroc, un castel, cladiri istorice, bai termale si un vin numit “ sange de taur ”: acestea sunt principalele coodonate ale Eger-ului. Aflat in nordul Ungariei, orasul este renumit pentru vinul sau (Egri Bikaver), a carui productie locala are o traditie de nu mai putin de 1000 de ani. Pivnite cu vin sunt in toata zona Szepasszony Volgye (Valea Femeii Frumoase), iar acestea primesc vizitele turistilor pana seara tarziu. Un circuit “Ungaria – Traditie, gastronomie si vin de Tokaj” costa de la 245 euro de persoana, conform agentiei Komsi Travel.

Rasfatul cu ciocolata bucura nu doar papilele gustative, insa si pielea. “Florenta: relaxare cu …ciocolata – Tur gastronomic Italia 2009” este un circuit care iti ofera posibilitatea sa experimentezi masajul cu ciocolata, pentru un efect tonifiant asupra moralului si pielii. In Florenta poti vizita o casa producatoare de ciocolata, aMatmata, Tunisiasistand la procesul de fabricatie si luand parte la degustare. Pe langa vizitarea Florentei, cu atractiile sale turistice, vezi si Pisa, unde iei o cina romantica. Oferta costa 525 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour. Circuite pe tema ciocolatei mai poti face in Elvetia si Republica Dominicana. Detalii gasesti aici.

Pasul 4. Viziteaza locatiile din filmele tale preferate. Una dintre cele mai incitante vacante este cea in care programul include vizite in zonele in care s-au filmat scene din filme celebre: Gladiator, Nasul, Codul lui Da Vinci, Misiune Imposibila, Matrix, Blade, Zorba Grecul, Razboiul Stelelor etc.

Daca vrei, de exemplu, sa mergi pe urmele lui James Bond, poti ajunge in Phuket Bay, Thailanda, unde eroul principal apare in film intr-o scena intr-o cursa de motoare. In Bnagkok, pretul unei camere porneste de la 51 euro pe noapte, conform agentiei Perfect Tour. Daca vrei sa vezi locuri unde s-au filmat scene din “Pacientul englez” si “Razboiul Stelelor”, trebuie sa ajungi in Tunisia, in Matmata. Detalii despre alte circuite si oferte cu locatii din filme gasesti aici.

 

orasul Eger

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Aparat foto

 

Sfaturi&Avertismente

• Circuitele europene in zone deosebite, precum cele mentionate mai sus, nu trebuie neaparat sa fie unele organizate. Daca nu gasesti oferta care sa ti se potriveasca, ai posibilitatea sa mergi pe cont propriu, vizitand numai locurile care te intereseaza. De exemplu, din statiunile de pe litoralul tunisian se fac excursii optionale de 1-2 zile prin desert, spre locurile unde s-au filmat scene din Razboiul Stelelor si Pacientul Englez.

Daca ai fost intr-un circuit impresionant prin Europa, povesteste-ne despre vacanta ta si ajuta-i si pe altii cu informatii utile. 

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea