Vacante

# turism paste # oferte paste # croaziera paste #destinatii paste

De Paste, romanii pleaca in croaziera! Top destinatii preferate

Romanii nu-si mai doresc sa petreaca Pastele in familie, ci prefera destinatii exotice, precum Dubai si Israel sau croaziere. Raman insa in top statiunile montane de pe Valea Prahovei, la indemana turistilor care nu-si permit vacante de sute de euro.

Numărul românilor care aleg să petreacă minivacanța de Paște într-o destinație autohtonă a crescut cu 20%, arata o statistica Christian Tour. "Cele mai populare sunt stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașovul, cetățile fortificate din sudul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar și stațiunile climaterice precum Băile Felix, Covasna, Băile Herculane și Slănic Prahova.

"De altminteri, o minivacanță petrecută în aceste locuri este și cea mai accesibilă, având prețuri de la 465 lei/persoană (Predeal), de la 446 lei/persoană (Sinaia) și de la 359 lei/persoană (Slănic Moldova). Astfel de destinații sunt favoritele familiilor cu copii", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe de altă parte, în 2015, numeroși turiști români au ales pentru minivacanța de Paște destinații mai îndepărtate și mai speciale. Prețul unui sejur în Dubai de opt zile în perioada Paștelui pornește de la la 525 euro/persoană, iar prețul Croazierei Brizele Mediteranei, de opt zile, de la 599 euro, iar toate locurile oferite de Christian Tour în perioada Paștelui sunt deja sold-out.  

Totodată, în 2015, așa cum se observa și în sezoanele anterioare, interesul pentru Israel în perioada sărbătorilor pascale este unul foarte crescut. Cu aproximativ 300 - 350 euro/persoană, turiștii români pot  beneficia de un circuit de cinci - șase zile în această țară.

Dacă Dubaiul și croaziera pe Mediterana se detașează în 2015 la capitolul sejururi noi, preferințele românilor în ce privește Grecia nu s-au schimbat față de anii trecuți. De asemenea, foarte căutate rămân programele Senior Voyage de opt zile cu plecare în perioada Paștelui, în destinații din Italia (de pildă, Toscana, de la 345 euro/persoană), Spania, Franța și Elveția (de la 420 euro/persoană).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea