Vacante

#bani de buzunar # sfaturi de vacanta #bani vacanta

De cati bani de buzunar ai nevoie in vacanta

O preocupare constanta pe care o au multi cand pleaca intr-o calatorie este stabilirea unui buget satisfacator pentru vacanta. Nimeni nu vrea sa ajunga in situatia de a nu-si permite o placere in concediu. In acelasi timp, este important sa stabilesti niste limite pentru cheltuieli. Asadar, cati bani de buzunar sa ai la tine cand calatoresti?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este important sa tii cont de cativa factori esentiali in ceea ce priveste destinatia pe care o vizitezi.


1 Afla te costa transportul local


Tine cont de modalitatile de transport pe care le ai la dispozitie in destinatia aleasa. In New York, de exemplu, este bine sa alegi transportul in comun si sa eviti risca, aceasta din urma fiind foarte scumpa. In Paris te poti deplasa rapid si relativ ieftin cu metroul. Daca esti intr-un resort hotelier in afara orasului, vei plati cativa dolari sau euro pe fiecare cursa cu microbuzul care face curse regulate intre complexul hotelier si oras.

Cauta pe site-urile oficiale ale transportului in comun din tara respectiva modalitatile de transport si costurile aferente. Uneori, poate fi mai simplu sa-ti faci un abonament pentru cateva zile.


2 Afla cat te costa mancarea in vacanta


Daca nu optezi pentru un pachet all inclusive, este bine sa calculezi cat te costa mancarea in destinatia aleasa. O masa in Grecia, de exemplu, cu fel principal si bautura, costa in jur de 10 euro. In Slovenia, o masa costa 12-20 euro, in functie de tipul de preparat. Pe internet gasesti site-uri oficiale ale restaurantelor din diverse destinatii cu meniu si preturi. In acest fel, iti poti face o idee despre preturi.

Daca nu mananci la restaurant, poti cumpara mancare mai ieftina, gata facuta, de la fastfood-uri traditionale. Cea de-a treia varianta si cea mai ieftina sunt supermarketurile. In acest caz, insa, este bine sa dispui cel putin de o chicineta unde sa poti pregati alimentele cumparate.

Verifica si informatiile din ghidurile de turism. Se poate sa gasesti chiar liste de restaurante recomandate, ordonate dupa pretul mediu pentru o masa.


3 Stabileste ce alte cheltuieli iti sunt necesare in vacanta


Stabileste ce alte cheltuieli vei face in vacanta: conectari dese la internet, intrari in cluburi, shopping, activitati recreative etc.

Multe obiective turistice, de exemplu, au propriul lor site cu informatii privind orarul de vizita si preturi pentru biletul de intrare.

Sursa foto: guardian.co.u

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea