Vacante

#nor de cenusa #nor de cenusa vulcanica #pasager #turist #zbor #avion #bilet

Curse aeriene anulate sau cu intarzieri din cauza unui nou nor de cenusa vulcanica

Cursele aeriene cu plecare si sosire in tara noastra, afectate de noul nor vulcanic . Majoritatea companiilor aeriene au transmis ca mai multe zboruri au fost anulate sau au intarzieri, acest lucru datorandu-se masurilor de protectie impotriva cenusei vulcanice. In urma cu aproximativ doua saptamani spatiul aerian romanesc a fost inchis datorita prezentei norului de cenusa si pe teritoriul romanesc.

Tarom a anulat cateva zboruri
 

Compania TAROM a anuntat astazi anularea zborurilor RO 371/372 si RO 373/374 Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti, RO 391/392 Bucuresti - Londra - Bucuresti, RO 381/382 si RO 383/384 Bucuresti - Paris - Bucuresti, RO 361/362 Bucuresti - Amsterdam - Bucuresti, RO 301/302 Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti, RO 223/224 Bucuresti - Riga - Bucuresti din cauza problemelor cauzate de cenusa vulcanica .

Potrivit comunicatul oficial al companiei "in urma inchiderii spatiul aerian din tarile afectate de norul de cenusa, zborurile TAROM din aceasta dimineata, mentionate mai sus, au fost anulate, urmand ca pasagerii sa fie reprotejati in functie de confirmarea programelor de zbor de catre autoritatile aeroportuare". Calatorii pot opta pentru reprogramarea zborului sau pentru rambursarea costului biletului. In acest sens, compania ii roaga pe pasagerii afectati de aceasta situatie sa contacteze agentiile emitente si agentiile TAROM pentru reprogramarea calatoriei sau rambursarea contravalorii biletului achitat.
 

Cursele low-cost, afectate si ele
 

Si zborurile companiilor low-cost au probleme datorate norului de cenusa. Potrivit companiei Blue Air, ca urmare a norului de cenusa care traverseaza Europa, au fost anulate urmatoarele curse:

  • 0B111/2 Bucuresti - Milano - Bucuresti
  • 0B201/2 Bacau - Torino-Cuneo - Bacau
  • 0B901/2 Bucuresti - Florenta - Bucuresti
  • 0B117/8 Bucuresti - Bologna - Bucuresti


Acest lucru se intampla dupa ce in cursul zilei de 9 mai zborurile pe rutele Bucuresti - Milano (Bergamo) - Bucuresti, Bucuresti - Florenta - Bucuresti, Bacau - Torino - Bacau, Bucuresti - Bologna- Bucuresti  au fost si ele anulate.

Si in acest caz pasagerii afectati de situatia aparuta sunt rugati sa contacteze compania Blue Air pentru a stabili modalitatea prin care vor putea beneficia de o reprogramare a cursei sau de returnarea banilor. De asemenea, persoanele care au achizitionat bilete de avion pentru urmatoarele zile sunt rugati sa acceseze site-ul companiei, sectiunea Noutati pentru a fi la curent cu evolutia situatiei.

Compania Wizz Air anunta si ea pe site-ul sau ca mai multe curse cu plecare din Romania au intarzieri sau sunt anulate. Daca esti unul dintre pasagerii Wizz Air care ar trebui sa zboare in aceste zile, poti vedea aici situatia zborurilor afectate de noul nor vulcanic. Iar daca vrei sa iti primesti banii inapoi, foloseste acest formular pentru a cere o rambursare a banilor platiti pentru bilet.

Acest nor de cenusa este al doilea care afecteaza zborurile din tara noastra. La jumatatea lunii aprilie spatiul aerian romanesc si majoritatea spatiilor aeriene ale tarilor europene au fost inchise din cauza norului de cenusa format datorita eruptiei vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.

Daca nu stii inca ce drepturi ai, ca pasager, in cazul in care zborul tau intarzie sau este anulat, afla din acest articol.
 

Sursa foto : coolfwdclip.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea