Vacante

#agentie #operator turistic #ghid turistic #asigurare storno #autocar #circuit turistic #circuit

Cum tii cont de aspectele esentiale intr-un circuit turistic

Vacanta petrecuta intr-o calatorie de tip circuit implica vizitarea multor locuri si, prin urmare, intalnirea cu diverse situatii. Pe langa faptul ca trebuie sa stii cat te costa obiectivele turistice, cam cat costa o masa la restaurant , ce fel de haine este bine sa ai in bagaj etc, exista acele detalii extrem de importante, dar usor de omis. Inainte de a decide oferta potrivita si a semna contractul, urmeaza pasii de mai jos si afla aspectele ascunse ale unui circuit.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cauta in multe parti. Doua – trei operatori de turism nu-ti pot da o imagine de ansamblu asupra continutului, conditiilor si preturilor practicate. Cauta in cat mai multe locuri si fa-o din timp. Numai astfel iti vei oferi ocazia de a gasi cea mai avantajoasa oferta.

De exemplu, in septembrie poti gasi la 300 – 350 euro de persoana, un confort de 2 stele, care nu asigura intrarile la obiective sau alte mese in afara micului dejun. In octombrie, aceeasi oferta poate cobora sub 300 euro si poate avea confort de 3 si 4 stele, tururi de oras si cine incluse in pretul de baza.

Pasul 2. Alege perioada potrivita. Perioada potrivita poate fi cea in care preferi tu sa-ti iei vacanta, insa se poate sa fie mai degraba perioada in care sunt cele mai mari reduceri. De exemplu, la circuite , cele mai mici preturi le gasesti in octombrie, cand preturile coboara sub 300 euro. In timp ce septembrie se incadreaza inca in oferta de vara, ca preturi, luna octombrie este considerata extrasezon .

Pasul 3. Afla unde stai in . Daca pleci cu autocarul, trebuie sa intrebi agentia care este procedura prin care se ocupa locurile. De exemplu, exista agentii care vand bilete in acelasi autocar la preturi diferite. Cei care stau mai in fata sau care au loc mai mult la picioare, platesc mai mult pentru bilet. Exista un alt caz in care locurile in autocar se ocupa dupa cum au fost facute inscrierile la excursie. Primele persoane inscrise stau in fata, apoi urmatoarele, pana la ultimele persoane care au platit si care stau pe ultimul rand din spate.

Acest aspect este deosebit de important deoarece calatoriile lungi cu autocarul necesita o pregatire. Detalii gasesti in articolul Calatoreste confortabil si in siguranta in autocar.

Pasul 4. Afla costurile ascunse. Intreaba operatorul care sunt cheltuielile din program, pentru a nu avea surprize pe parcurs. In timpul unui astfel de circuit se aduna cheltuieli din toate partile: taxe de autostrada, bacsisuri, ghizi locali etc.

De exemplu, se poate ca intrarea in obiectivele turistice sa nu fie inclusa in pachet si nici ghidul aferent. Este bine sa intrebi daca acest ghid este obligatoriu sau nu si cat se plateste de persoana.

Pasul 5. Afla conditiile de anulare. Inainte de a semna contractul trebuie sa stii care sunt conditiile de anulare, in cazul in care nu vei mai putea pleca. Pentru acest caz se poate face o . De asemenea, trebuie sa stii ca adesea se intampla ca numarul de locuri minim sa nu fie ocupat si, prin urmare, excursia sa fie anulata. Intreaba operatorul de turism care este data la care se anunta daca excursia va avea loc sa nu. In cazul in care nu se mai pleaca, trebuie sa ti se spuna cand primesti inapoi banii platiti.

Pasul 6. Cumpara-ti un ghid turistic . Nu te baza total pe ghidul oferit de agentie. In unele cazuri, ghizii nu sunt bine pregatiti, astfel incat prezentarile pe care le fac ei grupului sunt irelevante. Chiar daca ai noroc si dai peste o persoana care stapaneste foarte bine informatiile in cauza si este o profesionista in domeniul sau, ea nu va putea sta mereu langa tine, deoarece trebuie sa aiba grija de tot grupul. Un ghid turistic de buzunar, in schimb, poate fi consultat la orice ora. Detalii gasesti in articolul Cum sa alegi un ghid turistic de calitate.

Sfaturi&Avertismente

• Citeste a doua parte a acestui articol aici

• Mai multe detalii despre o astfel de calatorie gasesti in articolul Cum sa te pregasesti pentru un circuit turistic.

Ai fost intr-un in vacanta? Impartaseste-ne impresiile tale asupra conditiilor calatoriei si ajuta-i si pe altii cu pentru o vacanta reusita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea