Vacante

#sarbatori #sarbatori de iarna #aeroport #bagaj #cadouri

Cum te pregatesti pentru vacanta de sarbatori

Ai pierdut 45 de minute la controlul de securitate, incercand sa pui la loc in bagaj cele 20 de cadouri pe care le-ai luat cu tine? Ti-ai adus aminte in dimineata plecarii ca trebuie sa pui benzina la masina si a trebuit sa faci un ocol, pentru ca pe undeva, printr-o piata, se pregateste un eveniment de Craciun?

Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand pleci in vacanta de sarbatori .

1. Profita de ofertele speciale pentru vacantele de sarbatori

In perioada sarbatorilor de iarna, toti furnizorii de servicii turistice propun oferte promotionale , atat in privinta transportului si cazarii, cat si in privinta activitatilor din timpul liber. Cu atat mai mult acum, in perioada de criza, competitia este foarte mare si, prin urmare, ofertele devin mai atractive.

Tine cont de faptul ca in ziua de Craciun, companiile aeriene si celelalte, de transport, care functioneaza, ofera preturi mai mici decat cele din zilele obisnuite. Chiar daca trebuie sa faci un compromis, atunci cand dispui de un buget foarte limitat, poti face economii calatorind chiar de sarbatori.

2. Nu lua exagerat de multe lucruri in vacanta

Cand pleci la drum de sarbatori, ai mai mereu o multime de lucruri pe care vrei sa le pui in bagaj. Cu toate acestea, daca soliciti prea mult spatiu disponibil al gentii de calatorie, vei avea de pierdut mai mult timp la punctul de control, pentru a pune lucrurile inapoi in valiza.

3. Opteaza pentru zborurile directe

De sarbatori, toate institutiile functioneaza de obicei pe un program special. De aceea, daca planifici sa faci mai multe lucruri la sosirea in destinatia dorita, trebuie sa te incadrezi in timp. Alege un zbor direct pentru a nu mai pierde vremea in escale si a-ti ramane mai mult timp pentru tine.

Daca trebuie sa cumperi avion cu escala, verifica timpul dedicat acesteia. Nu este recomandat sa ai un timp foarte scurt intre cele doua avioane. Ia in considerare companiile aeriene care au curse cu plecare si sosire pe aeroporturi alternative. In sezon de varf, conteaza mult daca aterizezi intr-un aeroport foarte aglomerat sau intr-unul mai putin circulat.

4. Nu impacheta cadourile

Cand iti petreci Craciunul sau revelionul la prieteni, in mod sigur te vei gandi sa le faci o surpriza frumoasa, oferindu-le cateva cadouri. Insa trebuie sa eviti sa le ambalezi cand le pui in bagaj. Daca urmeaza sa calatoresti cu avionul, este mai bine ca darurile sa nu fie impachetate cu hartie speciala de cadouri, pentru ca un control in bagaje te va face sa pierzi timp pretios si iti va distruge aranjamentul. Daca la sosire nu mai ai timp sa le impachetezi in hartie, atunci opteaza de la bun inceput pentru pungi de cadou.

5. Asigura-te ca ai la tine date de contact

In cazul in care, de exemplu, inchiriezi o masina sau daca apelezi la o agentie de turism pentru o vacanta de sarbatori, asigura-te ca ti se ofera datele de contact ale persoanei care te poate ajuta in caz de nevoie. In cazul unei agentii, ar trebui sa existe un reprezentant al acesteia, un agent, un ghid, un insotitor de grup etc, o persoana care sa te asiste daca ai intrebari sau probleme.

Este foarte important sa stii exact pe cine poti suna de sarbatori, pentru ca lucruri se pot intampla in cele mai proaste momente, cum ar fi seara de Craciun sau cea de revelion.

6. Fii prudent la cumparaturi

In vacanta de sarbatori, oferta de produse pe care le-ai putea cumpara este ametitor de mare. Ar fi bine sa-ti fi facut un buget dedicat cumparaturilor in destinatia aleasa.
Un alt lucru  fata de care este bine sa fii prudent il constituie comertul cu produse de natura religioasa. In toate destinatiile de Craciun exista numerosi comercianti care profita de sarbatoarea religioasa pentru a-si promova produsele.

De asemenea, este bine sa stii cam la ce produse te poti astepta, in functie de destinatie, pentru a avea cat de cat o idee despre ceea ce te intereseaza. De exemplu, fiecare Piata de Craciun europeana are produse specifice zonei, realizate manual si mancaruri traditionale .

Pentru a fi sigur ca ai cumparat un produs care iti place, poti sa-ti rezervi cateva vizite in prealabil, pentru a vedea care este oferta si care sunt preturile. Nu ezita sa negociezi, acolo unde se poate.

7. Pregateste masina pentru vremea rece

Daca urmeaza sa-ti petreceri sarbatorile de iarna in alta parte si vrei sa pleci cu masina, pregatirea acesteia ar trebui sa inceapa cu  ceva timp inainte, pentru a te asigura ca ai echipamentul adecvat.

8. Protejeaza-te de frig

Asigura-te ca ai in bagajul de mana balsam de buze, creme hidratante si apa. Iti vei proteja astfel pielea si organismul de deshidratare. Hainele cu care te imbraci si cele puse in magaj trebuie alese in functie de orele petrecute pe drum si in functie de clima de la destinatie. La nevoie, ia cu tine niste schimburi, pana sosesti la hotel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea