Vacante

#asigurare medicala #calatorie #strainatate #sedere temporara

Cum te pregatesti pentru sederea temporara in alta tara

Cand pleci in strainatate pentru mult timp, este ideal sa te pregatesti sistematic de calatorie, astfel incat sa elimini riscurile care pot aparea odata cu o mutare temporara peste hotare. Afla cum sa te pregatesti pentru sederea temporara in alta tara rapid si eficient!


Ia actele de care ai nevoie in strainatate


In functie de activitatea pe care o vei desfasura in strainatate, vei avea nevoie de o serie de acte. Incearca sa iei cu tine copii legalizate si copii xerox in locul originalelor, acolo unde este posibil. In cazul actelor legate de viza, gasesti informatii pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Daca pleci la studii, cere detalii institutiei de invatamant unde mergi. Daca lucrezi in strainatate cativa ani, angajatorul ar trebui sa-ti precizeze care sunt actele pe care sa le iei cu tine. S-ar putea sa fie nevoie sa-ti faci un card in valuta pe care sa-l folosesti in strainatate.


Afla cum poti fi asigurat in strainatate


Asigurarea medicala, de viata sau celelalte tipuri de asigurari este bine sa le ai inainte de plecare sau sa te pregatesti pentru a incepe procedurile odata ce ajungi la destinatie. Pentru o perioada de pana in 6 luni, se poate folosi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate. In functie de activitatea desfasurata la destinatie, trebuie sa primesti informatiile necesare privind serviciile medicale care sunt disponibile in cazul tau.


Gaseste cazarea de lunga durata in strainatate


Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei sederi de lunga durata in strainatate este cazarea. Daca nu iti este asigurata o locuinta de serviciu, poti cauta un apartament de inchiriat pe termen lung. Cauta pe site-urile de inchirieri online un apartament, studio, o casa sau o camera in functie de nevoi.

Daca pleci la cursuri de limbi straine, exista mai multe posibilitati de cazare: guest house, hotel, familie gazda.


Afla costurile cotidiene in strainatate


Cauta pe internet sau in ghidurile de turism detalii despre costurile traiului zilnic ("cost of living") pentru destinatia respectiva. Este important sa stii de dinainte de plecare pretul mediu pentru chirie, mancare, transport, activitati de recreere etc.


Invata regulile de eticheta locala


Daca urmeaza sa stai o perioada lunga in strainatate, ai nevoie de dictionare, ghiduri turistice sau materiale care sa te ajute sa te adaptezi cat mai usor in societatea respectiva. Unele dintre aceste informatii sunt cele legate de eticheta locala. Afla cum trebuie sa te comporti in anumite situatii, care sunt regulile de eticheta si fa-ti astfel prieteni inca din primele zile.


Fa bagajul inteligent


Acorda multa atentie lucrurilor pe care le pui in valiza, de la haine la asternuturi sau alte accesorii. Cu exceptia cazului in care iti poti cumpara multe lucruri la destinatie, trebuie sa faci o lista clara cu lucruri necesare pentru mai multe anotimpuri.


Lasa in ordine totul acasa


In cazul unei sederi de lunga durata in strainatate, daca locuiesti singur sau pleci cu toata familia, rezerva-ti suficient timp pentru a lasa totul in ordine acasa. Trebuie sa inchizi gazele, lumina, sa fii scos de la intretinere si sa gasesti o persoana de incredere careia sa-i lasi cheia in caz de urgenta.

Sursa foto: foxnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea