Vacante

# turism bucuresti

Cum te poti distra si relaxa in Bucuresti! Optiuni de divertisment in Capitala

Deoarece pandemia a afectat sezonul vacantelor de vara, statiunile au devenit o optiune pentru multi dintre turisti. Petrecerea timpului in aer liber este o prioritate, astfel Capitala Bucuresti are optiunile sale, de la evenimente culturale in aer liber la locuri naturale. Cateva sugestii de mai jos.

Participa la o reprezentatie de teatru

Incepand cu 15 iunie, Teatrul National Bucuresti si-a redeschis amfiteatrul. Locatia, situata pe acoperisul cladirii TNB, poate gazdui spectacole in aer liber cu o audienta de 300 de persoane. Din cauza restrictiilor curente de coronavirus, doar 60 de bilete vor fi puse in vanzare, anunta TNB. Programul din aceasta vara include productii independente, concerte, proiectii de film si multe alte evenimente culturale.

Cei care participa la evenimente aici trebuie sa poarte o masca si sa respecte regulile de distantare sociala, pe langa alte reguli si masuri aplicate in prezent de institutiile publice.

Petreceti seara la un film sau concert

Gradina de film - Cinema & More, situata in Piata Alexandru Lahovari din oras, se redeschide pe 24 iunie si va intampina publicul pana pe 13 septembrie. Locatia gazduieste diverse proiectii de film, multe dintre ele gratuite, dar si concerte, dezbateri, teatru si spectacole de stand-up comedy. Programul urmator include filme romanesti si europene, documentare cu tema muzicala, precum si caracteristici cu tema de dans.

Vizitati muzeul Satului

Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Capitala in timpul verii, cu atat mai mult cand locurile interioare restrictioneaza numarul de participanti. Muzeul gazduieste o multime de gospodarii rurale aduse din toate colturile tarii, precum si alte tipuri de arhitectura, oferind vizitatorilor posibilitatea de a afla multe despre cultura locala. Aici au loc diverse evenimente si ateliere, care sunt oportunitati excelente de a vedea artizani la locul de munca sau de a cumpara produsele lor. Ca mijloc de transport va recomandam metroul pentru a ajunge in siguranta si rapid.

Petreceti timp in parcuri

Bucurestiul are niste parcuri grozave, raspandite prin cartierele sale. Unul dintre cele mai vechi si mai mari este Herastrau, in partea de nord a capitalei. Intins pe aproximativ 15 hectare, ofera un spectacol de culori in fiecare primavara si vara, in timp ce Insula Trandafirilor creeaza o zona excelenta de promenada. Gradina japoneza merita vizitata si exista plimbari cu barca.

Aproape de centrul orasului, cei care doresc sa petreaca ceva timp in aer liber pot gasi Parcul Natural Vacaresti, o mini delta. Este un loc excelent pentru observarea pasarilor sau pur si simplu pentru o plimbare pe traseele marcate. In mod alternativ, un alt loc minunat de reconectare cu natura este Gradina Botanica, din cartierul Cotroceni, una dintre cele mai vechi si frumoase orase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea