Vacante

# vacanta new york #turism #destinatii vacanta # buget vacanta #sfaturi vacanta # destinatie new york

Cum sa vizitezi New Yorkul cu un buget mic

New Yorkul este o destinatie de top care trebuie vazuta cel putin o data in viata. Insa un oras atat de mare si indepartat implica si cheltuieli serioase. Exista, totusi, cateva lucruri care pot fi facute in New Work cu un buget mic.

1. Gaseste un bilet de avion cu pret promotional

Cea mai mare suma de bani pe o vacanta in New York o dai pe biletul de avion. Chiar si biletele la preturi promotionale pornesc de la aproximativ 800 euro. Este important, asadar, sa obtii viza si sa cumperi biletul din timp, la cel mai mic pret practicat de companie. Bilete de avion pentru New York se gasesc cam la toate companiile de linie, iar campaniile promotionale au loc periodic.

2. Mergi sa vezi Statuia Libertatii

Statuia Libertatii este nu doar principalul obiectiv turistic al New Yorkului, dar este si printre obiectivele care pot fi vazute gratuit. Din Lower Manhattan se ia un feribot care pleaca de la Terminalul Whitehall si ajunge pana la Staten Island. Calatoria cu feribotul este gratuita. Poti cobora pe insula sa vezi statuia, dupa care sa te intorci cu urmatorul feribot. Calatoria dureaza in jur de o ora.

3. Viziteaza un muzeu gratuit

In apropiere de statia feribotului exista o cladire istorica, The Old Customs House. Cladirea gazduieste Smithsonian Institute's National Museum of the American Indian, un muzeu de istorie care se viziteaza gratuit. Vizitatorii gasesc aici peste 800.000 de artefacte si lucrari de arta care ilustreaza istoria si cultura Americii.

4. Fa o plimbare in Central Park

Central Park este unul dintre cele mai faimoase parcuri ale lumii, iar pentru o plimbare aici nu trebuie sa scoti niciun dolar din buzunar. Poti veni la picnic aici sau sa te distrezi hranind porumbeii. Multe filmari au avut loc in acest parc, iar pasionatii de cinematografie au multe locuri de vazut aici. Pe langa Central Park, se mai poate vizita Gradina Botanica. Aceasta poate fi vazuta cu 10 dolari sau gratuit, in zilele de miercuri si sambata, intre anumite ore. Gasesti informatii pe siteul oficial.

5. Calatoreste la New York in extrasezon

Daca ai un buget redus, evita varfurile de sezon turistic in New York si mergi in perioade mai putin aglomerate. De exemplu, o camera la un hotel de 3 stele poate costa 250 dolari in perioada sarbatorilor de iarna, in timp ce in luna ianuarie pretul scade sub 150 de dolari.

O alta modalitate de a cheltui mai putin pe cazare este sa alegi un hotel bun intr-o zona mai ieftina cum este Brooklyn.

6. Mergi la expozitii in New York

Intereseaza-te de programul expozitiilor si evenimentelor culturale din New York. La un vernisaj, intrarea este libera si se poate servi un pahar de vin in timp ce te relaxezi fie in fata unui tablou, fie discutand cu prietenii pe o canapea.

7. Serveste un brunch in oras

In loc sa mergi la micul dejun, pranz sau cina in oras, alege un brunch. Preturile sunt mai bune, iar mancarea este pentru toate gusturile. In plus, pentru o masa rapida se poate lua un burger cu 5 dolari, o pizza sau un hotdog.

Foto: teslasociety.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea