Vacante

#vacanta #cazare #muzee #florenta

Cum sa vizitezi Florenta cu bani putini

Florenta este unul dintre cele mai mari centre culturale europene, de aceea, o vacanta aici poate fi costisitoare. Exista insa cateva lucruri pe care le poti face pentru a mentine un buget redus. Urmeaza pasii de mai jos si economiseste bani cand vizitezi Florenta.

Pasi de urmat

Pasul 1. Mergi pe jos. Una dintre modalitatile de a face economie este sa vezi Florenta mergand pe jos. Metropola poate fi vazuta cel mai bine astfel, observand cladirile si monumentele, extrem de numeroase de altfel. In special centrul orasului este in mare parte pietonal.

Daca apelezi la transportul in comun (numit ATAF), poti cumpara un abonament valabil 3 zile, contra unei sume de 12 euro sau unul valabil 24h. Taxiurile sunt nerecomandate, din cauza preturilor ridicate.

Pasul 2. Evenimente gratuite. In Florenta au loc numeroase evenimente, de la spectacole la festivaluri in aer liber, unde nu se plateste nimic la intrare. Este bine sa consulti calendarul de evenimente. Gasesti detalii aici.

Pasul 3. Muzee si atractii turistice gratuite. Ca in orice metropola europeana devenita un important centru cultural, exista muzee care pot fi vizitate gratuit in unele zile (de exemplu, prima duminica a lunii) sau care au permanent intrarea libera. Alte locuri sunt accesibile contra cost in timpul zilei si gratuit, seara. Aceasta oferta este cunoscuta sub numele de “Sere al Museo ” si indica faptul ca in anumite seri din saptamana, muzeul este deschis gratuit, intre anumite ore (de genul 19:00 – 23:00).

admirand panorama florentaUn exemplu de muzeu gratuit (permanent) este Museo Davanzati, aflat in apropierea palatului Davanzati, a carei intrare este libera. Muzeul este gazduit de o cladire in stil florentin, de secol XIV. Alte exemple sunt bibliotecile devenite si muzee: Museo – Biblioteca Medicea Laurenziana si Riccardiana.

Pe langa cladiri, parcurile si zonele verzi pot fi vizitate gratuit. De exemplu, poti vedea gradinile care apartin de Villa di Castello, una dintre resedintele vechi ale familiei Medici. Gradina contine elemente simbolice reprezentante de fantani si statui, avand creatii din antichitate si renastere.

Pietele cele mai importante si mai atractive sunt si ele accesibile gratuit: Mercato Centrale sau Mercato San Lorenzo. In centrele turistice ale Florentei gasesti informatii despre tururi gratuite cu ghizi, oferite aici celor interesati.

Pasul 4. Cazare. Chiar si in sezonul estival, hotelurile din Florenta au oferte speciale, cu preturi reduse, de care poti profita. Daca esti genul de turist care prefera sa-si rezerve singur locul, astfel de oferte sunt interesante si usor de accesat. Un astfel de exemplu gasesti aici.

Daca vrei sa stai langa Florenta, alege hotelurile din Prato sau Pistoia, in aceste orase preturile fiind mai mici decat in metropola italiana.

Pasul 5. Mancare si bautura. Preturi mici pentru mancare si bautura gasesti in supermarketuri si in piete. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa mananci in Florenta cu bani putini.

Sfaturi&Avertismente

• Daca vrei sa rezervi online bilete la cele mai importante atractii turistice ale Florentei, mergi pe site-ul oficial al acestora.

• In cazul in care alegi sa mergi pe jos, va trebui sa ai o incaltaminte comoda, cu o talpa suficient de groasa pentru a nu simti denivelarile existente pe vechile strazi ale Florentei. Este bine sa ai la tine o sticla cu apa pentru a nu te deshidrata in lungile ore de plimbare.

Daca ai fost in Florenta si ai descoperit modalitati de a plati mai putini bani, impartateste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea