Vacante

#bratislava #slovacia #obiective turistice

Cum sa vizitezi Bratislava cu un buget mic

Una dintre metropolele europene cele mai cunoscute este Bratislava . In tururile prin Europa, cu masina personala sau cu o agentie de turism , lumea merge sa vada, pe langa Viena, Praga, Londra sau Paris, un oras de pe Dunare, capitala a Slovaciei: Bratislava.

Metropola seduce vizitatorul prin istoria ei bogata, prin peisajele deosebite si operele sale de arta. Vestea cea buna este insa alta: Bratislava costa putin. Daca in orase precum Londra sau Paris poti plati si 20 de euro pentru o intrare la un obiectiv turistic , in capitala Slovaciei preturile sunt mai mici. De exemplu, la Bratislava City Gallery pretul unui bilet intreg este de 3.50 euro.

De asemenea, ca peste tot in lume, vei gasi si locuri pe care le poti vizita gratuit.

Iata ce poti face in Bratislava cu bani putini sau chiar gratuit:
 

1 Gaseste o oferta buna de cazare
 

In Budapesta gasesti oferte diversificate pentru cazare, de la hoteluri la apartamente, pensiuni, case de oaspeti sau camere in regim bed&breakfast. In extrasezon, de exemplu, o camera la un hotel de 3 stele poate costa sub 40 euro pe noapte. Si preturile pentru apartamente sunt accesibile, variind intre 50 si 80 euro pe noapte. Daca mergi impreuna cu cineva, suma se imparte la doi. La o pensiune, o camera costa in jur de 50 euro pe noapte.

Pentru cei care nu-si rezerva pe cont propriu exista pachete de tip sejur in Bratislava, disponibile la agentiile de turism din Romania. De exemplu, pentru o minivacanta de 5 zile (4 nopti), pretul ajunge la 150 euro de persoana. Oferta asigura transport cu autocarul si cazarea cu mic dejun la un hotel de 3 stele in centrul istoric al orasului.
 

2 Fa-ti o lista cu locurile pe care le poti vedea si care au intrarea libera
 

De pe podul nou “Novy most” te trezesti deasupra Dunarii, inconjurat de o panorama deosebita asupra orasului. Un alt moment de liniste si contemplare il poti trai in parcul Sad Janka Kral’a, care poate fi vizitat fara sa platesti nimic. In cazul in care mergi in sezonul cald, gasesti aici numeroase flori.

Poti sa privesti trecatorii si sa te bucuri de atmosfera de vacanta si din Piata Hviezdoslavovo nemestie. Este genul de piata cu monumente, cafenele, fantani arteziane care atrage ochiul turistului dornic sa stea undeva si sa savureze momentul. Si pentru ca din lista atractiilor turistice care de obicei sunt fara bilet de intrare fac parte bisericile, nu rata o vizita in Biserica Albastra (Modry kostolik). Biserica in stil art nouveau a fost construita intre 1910-1913.
 

3 Participa la evenimentele care au loc in oras
 

In functie de perioada in care calatoresti, afla care sunt evenimentele ce urmeaza sa aiba loc in Bratislava. Pot fi expozitii sau concerte gratuite. De exemplu, dupa a doua jumatate a lunii noiembrie se deschide piata de Craciun din Bratislava, unde gasesti produse locale specifice.
 

4 Viziteaza Orasul Vechi (Stare Mesto)
 

Old Town sau Stare Mesto reprezinta centrul istoric al Bratislavei. Zona cuprinde monumente istorice, centre institutionale, palate, piete, catedrale. Poti vedea aici Primaria, Catedrala Sfantul Martin, Palatul Grassalkovich Palace, Teatrul National Slovac si multe altele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea