Vacante

#cum sa vizitezi barcelona cu bani putini #transport barcelona #mancare barcelona #hoteluri barcelona #barcelona card #tapas #barcelona

Cum sa vizitezi Barcelona cu bani putini

Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orase ale Spaniei de catre romani. Daca vrei sa te bucuri de ceea ce are de oferit o metropola europeana unica in lume, fara a-ti afecta serios bugetul, urmeaza pasii de mai jos.

Pasi de urmat

Pasul 1. Transport. Pentru a ajunge in Barcelona, poti merge cu avionul, cu o companie low cost . Exista periodic  promotii si ai posibilitatea sa cumperi un bilet la un pret mai mic. Alta posibilitate este sa rezervi un bilet cu cel putin 6 luni inainte. Pretul unui bilet de avion (o calatorie dus) incepe de la 140 lei de persoana, potrivit promotiei Wizz Air. Pretul, valabil pe ruta Timisoara – Barcelona, include taxele de rezervare, iar numarul de locuri este limitat.

In privinta transportului local, cel mai bine este sa folosesti metroul. Este mai ieftin si mai rapid decat transportul pe la suprafata. In cazul in care stai mai mult de 5 zile in oras, iti poti cumpara un carnet T10, care inseamna acces pe liniile de transport din Zona 1 a Barcelonei (10 zile pe metrou, acces la liniile FGC-trenuri care circula in zona centrala a orasului, autobuz si tramvai). Pentru un card T10 platesti 7.70 euro.

A doua posibilitate este sa te interesezi la companiile locale cat costa sa inchiriezi o masina. S-ar putea sa scoti mai putini bani din buzunar decat daca ai plati bilete de fiecare data cand folosesti transportul in comun.

Pasul 2. Cazare. In Barcelona, ofertele de cazare sunt pentru toate buzunarele. Vei gasi in oras inclusiv hosteluri si apartamente, la preturi mai mici de 50 euro pe noapte. Daca doresti sa apelezi la o agentie de turism, gasesti si oferte de weekend de la 260 euro de persoana, conform companiei Tarom Tours. Pachetul include 2 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 4 stele si transport cu avionul.

Unele dintre cele mai ieftine hoteluri sunt cele din statiunile din apropierea Barcelonei. Pentru ca transportul este bine pus la punct, nu-ti va fi greu sa ajungi rapid in oras.

Barcelona1Pasul 3. Barcelona Card . Pentru a face economie, ai putea folosi pass-ul turistic Barcelona Card. Acesta iti acorda acces nelimitat pe mijloacele de transport in comun (inclusiv metrou si trenurile de legatura dintre oras si aeroport). Primesti in plus reduceri sau acces gratuit la cele mai cunoscute muzee si galerii de arta. De exemplu, cu Barcelona Card poti plati jumatate din pretul de intrare la Picasso Museum, unde se platesc in mod normal 9 euro de persoana (muzeu + cexpozitii temporare).

Tot cu Barcelona Card poti cumpara suveniruri de la boutique-urile de suveniruri pentru turisti, obtinand reduceri de 12%. Alte reduceri si beneficii sunt legate de restaurantele cu specific (10% discount), unele spectacole (in Palau de la Musica), harti gratuite etc. Un astfel de pass turistic este disponibil in mai multe variante, in functie de perioada de sedere. Pentru 2 zile, Barcelona Card costa 25 euro. Mai multe detalii gasesti aici.

Pasul 4. Mancare si bautura. Daca vrei sa mananci cu bani putini, incearca numeroasele sortimente de “tapas”, servite in barurile, pub-urile, cafenelele si restaurantele din Barcelona. Sunt ieftine si celebre pe plan international, astfel incat merita experienta. Meniuri la preturi mici se gasesc si la hanurile – afaceri de familie. Orienteaza-te si dupa reclamele la zilele numite “Happy Hour”, in care se ofera mancare sau bautura 2 la pret de 1. Poti cumpara mancare ieftina si din piete. Daca este vreme frumoasa, in picnic intr-un parc din Barcelona este binevenit.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Barcelona Card
  • Ghid turistic
  • Aparat foto

 

Sfaturi&Avertismente

tapas este o specialitate culinara servita adesea ca aperitiv, dar care uneori joaca rolul unei mese normale. Mancarea este servita de obicei in baruri si restaurante, insotita de o bautura. Aceasta poate fi gratuita sau, in alt caz, la o bautura cumparata primesti o portie de tapas. “Ir de tapas” reprezinta un fel de tur pe la aceste localuri, tur in care consumatorul serveste una-doua bucati de tapas, apoi merge in alt bar unde repeta procesul, pana se satura.

• Daca vrei sa faci cumparaturi sau sa iei masa in oras, evita sa alegi magazinele sau localurile din zonele turistice, unde automat preturile sunt mult mai mari decat in mod normal. Mai multe detalii despre preturi gasesti in articolul Cat te costa un weekend in Barcelona.

Ai fost in Barcelona si ai descoperit cum sa te distrezi pe bani putini? Impartaseste mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea