Vacante

#schi #ski #echipament #cum sa-ti transporti echipamentul de schi #statiune #tren #avion #masina

Cum sa-ti transporti echipamentul de schi

Te-ai hotarat sa pleci in vacanta la schi si vrei neaparat sa-ti iei cu tine si echipamentul de schi. Abia l-ai cumparat, este frumos si te simti cel mai bine in el, asa ca ti se pare inutil sa mai aloci o parte de buget si pentru inchiriatul echipamentului de schi. De aceea ai vrea sa-l duci pana acolo in conditii cat mai bune. Cum poti face asta? Iata cateva sfaturi in acest sens.

Transportul echipamentului de schi este un amanunt foarte important in planificarea unei excursii intr-o statiune de schi. Pentru schiorii impatimiti echipamentul este unul dintre cele mai importante detalii, de aceea isi doresc sa ajunga cu el in siguranta la destinatie.

De aceea inainte de a pleca la drum in planificarea vacantei ar trebui sa va interesati daca la hotelul sau cabana unde va cazati exista spatiu pentru depozitarea in siguranta a echipamentului sau daca va este permis accesul in camera cu el.

Transportul este in functie de transport

Decideti apoi pe ce cale veti ajunge in respectiva statiune: cu masina, trenul sau cu avionul. In functie de asta veti putea adopta si masurile potrivite pentru a va transporta in siguranta echipamentul.

De exemplu, in cazul in care mergeti cu avionul spre Austria, trebuie sa stiti ca anumite companii au oferte care va permit sa nu platiti taxa de transport a echipamentului de schi. Un astfel de exemplu este cel al companiilor Tarom si Blue Air, care in oferta de transport spre Salzburg din aceasta iarna, mentioneaza ca ofera gratuit aceasta facilitate.

Care sunt conditiile de transport in avion

Potrivit companiilor aeriene, este considerat echipament de schi o pereche de schiuri, bete de schi si clapari iar transportul trebuie facut cu o rezervare anterioara, pentru ca in respectivul zbor sa poate exista un spatiu special destinat echipamentului respectiv.

Un alt exemplu, respectiv Austrian Airlines mentioneaza faptul ca un pasager poate beneficia de transportul gratuit al unui echipament, cu rezervare anterioara, cu conditia de a se incadra in limita maxim admisa gratuit pentru bagajul la cala (exemplu: 20 kg pentru zborurile in Europa). In cazul in care se depaseste aceasta greutate echipamentul sport este taxat separat de restul bagajului iar pretul depinde de marimea echipamentului transportat.

Acest pret poate fi de: 35 de euro (50 de dolari) pentru echipamentul mic de pana in 15 kg si/sau 140 cm, 70 de euro(100 dolari) pentru cel cu greutatea cuprinsa intre 15 si 32 de kilograme si/sau cu lungimea de 141-200 centimetri, respectiv de 150 de euro pentru lucruri cu greutatea cuprinsa in intervalul 32-45 de kg si/sau lungimea de 201-277 cm.

Insa pentru a transporta in siguranta schiurile si restul echipamentului, este indicat ca ele sa fie protejate intr-o cutie de protectie, speciala pentru transportul acestor bunuri. Ele pot fi achizitionate din magazinele de profil, dar si de pe internet, de pe site-urile specializate.

Odata ajuns la aeroport trebuie sa tineti cont si de modul in care veti ajunge de acolo si pana la locatia in care sunteti cazati. In multe dintre aeroporturile din apropierea statiunilor de schi exista microbuze/autobuze care transporta turistii pana in statiune, asa cum, pentru statiunile care nu sunt foarte departe de aeroport, exista optiunea taxiului.

Cu trenul sau cu masina, de preferat pentru cei care isi transporta echipamentul

In cazul in care adoptati ideea deplasarii cu trenul pana la destinatie, trebuie sa stiti ca trenurile internationale au loc special pentru echipament de schi. Din Romania trebuie aplicata varianta trenului de Munchen, de unde sa luati un tren spre Austria. “Cu trenul faceti cam 27 de ore, prin urmare trebuie sa cumparati bilet pana la Munchen. Acolo schimbati trenul cu un rapid regional catre Innsbruck. Evident primul segment il faceti la vagonul de dormit ceea ce va asigura relaxare si confort. Practic nu mai dormiti pe drum o noapte decit in tren (inclus in pret) si aveti si libertate de miscare cu echipament cu tot mai ales ca mai nou in trenuri exista loc special pentru schiuri si biciclete”, povesteste Richard Vencu despre modalitatea de deplasare catre Innsburck cu tot cu echipament.

Masina trebuie sa aiba o cutie sau echipament de protectie

In cazul in care alegeti deplasarea cu masina, va trebui sa apelati la o cutie speciala pentru a va proteja echipamentul, care nu incape in portbagaj. Pentru cei care vor sa apeleze la masina personala, in cazul in care nu au deja un portbagaj superior, vor trebui sa isi achizioneze unul. Echipamentul va trebui prins bine de portbagaj si protejat cat mai bine, cu ajutorul huselor sau cutiilor speciale pentru transportat echipamentul de schi. In cazul in care au un portbagaj interior destul de incapator, se poate apela si la acesta, cu conditia feririi acestuia de restul bagajelor.

Dintre cele trei modalitati de a transporta echipamentul propriu de schi, cea mai indicata si recomandata este cea a transportului cu propria masina. Aceasta ofera libertate de miscare dar si siguranta ca nimeni nu-ti va incurca schiurile printre bagaje, ca le va zgaria sau deteriora pe drum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea