Vacante

#ghid #ghid turistic #atractii turistice #vacanta acasa #vacanta #vacanta in propriul oras

Cum sa-ti planifici vacanta in propriul oras

Daca ai motive care te impiedica sa pleci undeva in concediu, ia in considerare posibilitatea de a-ti petrece vacanta in orasul tau. Chiar daca pare o solutie deloc atractiva, gandeste-te putin cate obiective turistice ai vizitat in propriul tau oras. S-ar putea sa descoperi ca exista o multime de locuri nevazute, o multime de activitati neincercate. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa-ti planifici o vacanta in propriul tau oras.

Pasi de urmat

Pasul 1. Ghid turistic . Imagineaza-ti ca iti urmeaza sa te viziteze un prieten dintr-o alta tara. Daca ar trebui sa faci pe ghidul, ce locuri i-ai arata? Intr-un ghid turistic al orasului tau gasesti cele mai interesante restaurante si cafenele, spectacole, concerte si atractii turistice precum sunt muzeele, galeriile de arta, bisericile vechi, parcurile si zonele centrale, care au o poveste in spate.

Daca esti din Bucuresti, planifica o vizita la Casa Poporului, daca nu ai vazut-o niciodata pe dinauntru sau fa-ti o lista cu bisericile interbelice care au supravietuit in perioada comunista. Daca esti din Brasov, cate bastioane ai vazut pana acum si in cate dintre bisericile vechii cetati ai intrat?

Pasul 2. Internet. O alta modalitate de a te informa cu privire la evenimentele si atractiile din orasul tau, in perioada ta de vacanta, este sa accesezi internetul. Gasesti targuri, expozitii, saloane, spectacole, tot ce ai nevoie pentru a-ti face un program.

Pasul 3. Poze&info. Informeaza-te cu privire la istoria locului vizitat. S-ar putea sa fii trecut pe langa un monument istoric de mii de ori, fara sa-i cunosti si povestea. Fa fotografii si experimenteaza in functie de lumina si de ora din zi. Gaseste stradute pitoresti, cu arbori deosebiti sau case cu o arhitectura aparte si imortalizeaza-le.

Pozele si informatiile stranse, precum si impresiile personale le poti atasa propriului jurnal sau le poti publica pe un blog, daca ai asa ceva.

Pasul 4. Interese&hobby-uri&pasiuni. Fa o lista cu domeniile care te intereseaza si apoi gaseste in orasul tau acele locuri care corespund intereselor tale. Poate fi vorba despre carti si atunci poti vizita cea mai noua librarie din oras. Poate fi vorba despre moda, iar in acest caz vei avea in sfarsit suficient timp de cumparaturi. In timp ce restul lumii este la serviciu sau plecata in diverse parti, tu vei avea la dispozitie numai pentru tine magazinele, fara sa te lovesti de o gramada de oameni la cabinele de proba.

Pasul 5. Incearca ceva nou. Daca iti plac sporturile, alege ceva nou, cum ar fi locurile unde se practica paintball. Daca esti un gurmand, o ceainarie cu decor oriental sau o chocolaterie nu se poate sa nu-ti trezeasca simturile.

Pasul 6. Invita-ti prietenii&familia in vizita. Daca ai rude cu care nu te-ai mai vazut demult, invita-le la tine cateva zile. Vei avea timp sa stai cu ele, jucand rol de ghid si de gazda. Momentele petrecute impreuna pot fi deosebit de frumoase, mai ales daca faci lucruri noi, cum ar fi sa-ti duci nepoteii la spectacole pentru copii.

Pasul 7. Proiecte personale. Daca te gandesti de ceva vreme sa-ti redecorezi locuinta sau daca nu ai avut niciodata timp sa vezi o serie intreaga din serialul preferat, acum este momentul. Mergi la cumparaturi, ia tot ceea ce ai nevoie si du la bun sfarsit proiectul tau personal.

Poti urma un curs de gastronomie , daca iti place sa gatesti sau poti urma un curs online sau altceva care sa-ti ocupe timpul intr-un mod placut si util.

Pasul 8. Hotel. Daca ai bani de cheltuiala si vrei sa schimbi mediul, alege un hotel, in loc sa stai acasa. Poate fi o experienta frumoasa, in cadrul careia sa beneficiezi gratuit de anumite servicii (fitness, sauna etc) si in care poti cunoaste alti oameni.

Sfaturi&Avertismente

• Faptul ca iti petreci nu este o tragedie, indiferent de multele tari pe care le vad cunostintele si prietenii tai . Concentreaza-te asupra acelor lucruri pentru care nu ai avut niciodata timp si care pot fi realizate acum. Pune-te pe tine pe primul loc si rasfata-te in vacanta, chiar daca ramai in propriul oras.

Ti-ai petrecut vreodata vacanta in orasul tau? Cum ti-ai planificat programul astfel incat sa profiti cat mai mult de timpul tau liber?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea