Vacante

#praga

Cum sa-ti planifici o vacanta in Praga

Praga este una dintre cele mai iubite metropole europene. Daca vorbesti cu cineva care s-a intors din Praga, vei auzi intotdeauna impresii frumoase despre oras. Iata in continuare cativa pasi care te pot ajuta sa-ti planifici o vacanta in Praga.

Pasi de urmat

Pasul 1. Clima. Praga este genul de oras vizitat de turisti pe toata perioada anului, in special in sezonul cald si iarna, de sarbatori. Este indicat sa te informezi asupra vremii chiar inainte de plecare, pentru a sti ce haine sa pui in bagaj. Pe vremea.acasa.ro gasesti astfel de informatii.

Pasul 2. Program. Stabileste apoi ce te intereseaza in mod deosebit, deoarece orasul se poate lauda cu o multime de atractii, de la cafenele si magazine la muzee de arta. In functie de timpul pe care-l ai la dispozitie, poti face o selectie. Mai multe informatii despre oras gasesti sunt printre obiectivele turistice de top ale Pragai.

Pasul 3. . Poti cumpara inainte de plecare un ghid turistic , unde vei gasi cele mai interesante informatii despre oras, pe scurt.

pragaPasul 4. Evenimente. In functie de perioada in care vizitezi orasul, ai posibilitatea sa participi la principalele evenimente anuale care se organizeaza aici: targurile de Craciun din perioada sarbatorilor, Festivalul International al Muzicii din Primavara etc.

Pasul 5. Oferte de cazare si transport. Pentru ca este o destinatie foarte cautata, ofertele pentru Praga sunt destul de diversificate, de la cele de city break la sejururi si circuite. Un city break de 3 zile in Praga te costa de la 230 euro, conform agentiei GalaxSea Travel. Pachetul include 3 nopti de cazare cu mic dejun si biletul de avion. Daca optezi pentru un circuit, ai ocazia sa calatoresti prin Praga, sa vizitezi statiunea Karlovy Vary si orasul medieval . Circuitul dureaza 6 zile si pretul incepe de la 345 euro + 250 lei de persoana, conform agentiei Europa Travel .

Pentru transport, un bilet de avion la o companie de linie costa in jur de 200 euro, insa se poate sa-l gasesti si mai ieftin daca prinzi o promotie sau daca incerci la o .

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Aparat foto
  • Bani de suveniruri

 

Sfaturi&Avertismente

• Praga este considerata una dintre cele mai romantice metropole ale Europei, astfel incat este bine sa fii pregatit cu un aparat foto, pentru a ramane cu amintiri frumoase.

• Una dintre modalitatile de a vizita orasul este sa mergi pe jos. Peisajele sunt deosebite. Unele dntre cele mai impresionate peisaje sunt cele de toamna, cand copacii isi schimba culoarea. In plus, orasul nu mai este atat de aglomerat si nici preturile foarte mari. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca Praga este un oras construit pe dealuri, ceea ce inseamna ca vei depune un anumit efort. Este bine sa ai imbracaminte si incaltaminte comoda.

Pass-ul turistic al Pragai ofera o serie de discount-uri utilizatorilor acestuia, in special o serie de 50 de obiective turistice la care intrarea este libera. Informatii gasesti aici.

Ai fost in Praga? Impartaseste-ne impresiile tale despre acest oras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea