Vacante

#vacante ieftine #vacanta #vacanta ieftina # vacanta de toamna # sfaturi de vacanta

Cum sa-ti petreci vacanta de toamna cu bani putini

Vremea blanda anuntata pentru toamna acestui an ii convinge pe tot mai multi turisti sa lase balta problemele si sa evadeze din cotidian. Ce te faci, insa, daca nu prea ti-au mai ramas bani pentru vacanta de toamna ? Ei bine, atunci e cazul sa apelezi la cateva "trucuri", care te vor ajuta sa-ti faci o vacanta de vis.
 

1. House Sitting
 

Nu trebuie neaparat sa te cazezi la un hotel daca vrei sa petreci cateva zile in afara tarii. House sitting-ul este o modalitate foarte ieftina si comoda de cazare. In Romania, acest serviciu nu este inca dezvoltat, insa in tarile europene, in America si Australia, da.

Ce inseamna "house sitting"? Inseamna ca poti locui gratis intr-o casa, atat timp cat proprietarul este plecat in alta localitate. Desigur, gratuitatea implica si ceva la schimb. De exemplu, proprietarul te poate ruga sa ai grija de animalele de casa sau de udatul florilor. Siteuri precum housesitworld.com si caretaker.org contin anunturi privind ofertele de house sitting.
 

2. Calatoresti, te distrezi si muncesti
 

Daca rasfoiesti ziarele din orasul in care vrei sa-ti petreci vacanta, vei gasi o multime de anunturi cu "oferte de munca la minut". De exemplu, poti opta sa fii " au pair ", adica dai o mana de ajutor familiei care te gazduieste. Devii, astfel, ca un membru al familiei. Ai grija de copii, culegi fructele (ca tot e toamna) sau ajuti familia cu alte treburi gospodaresti . In schimbul muncii tale, vei primi o anumita suma de bani si cazare gratuita. In plus, ai si doua mese gratuite pe zi, cu mancare gatita in casa.
 

3. Transport ieftin
 

Daca nu vrei sa dai prea multi bani pe transport, atunci trebuie sa faci cateva compromisuri. Nu pleca de acasa cu masina personala . Ia-ti in schimb un bilet la companiile aeriene low-cost. Daca iti rezervi biletul din timp, vei plati si mai putin. Odata ajuns la destinatie, foloseste mijloacele de transport in comun: trenul, autobuzul, tramvaiul sau metroul. Vezi ajunge mult mai repede in locurile cu obiective turistice si vei economisi mai multi bani decat daca te-ai plimba cu taxiul sau cu masinile speciale pentru turisti.
 

4. Nu da bani pe suveniruri inutile
 

In fiecare vacanta, dai o gramada de bani pe suveniruri inutile. In loc sa-ti cumperi carti postale sau globuri cu zapada, mai bine faci poze. Nu te costa nimic (daca ai aparat foto) si sunt cea mai frumoasa amintire.

In concluzie, trebuie doar sa fii creativ si sa incerci noi modalitati de economisire a banilor.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea