Vacante

#luna de miere #planificare #bonus #honeymoon #oferte

Cum sa-ti organizezi luna de miere

Organizarea nuntii tale, asa cum ti-ai dorit, implica, in mod firesc, si planificarea lunii de miere. Si cum efortul depus pentru nunta este considerabil, nu mai ai nevoie sa-ti faci si alte griji, pentru unde veti merge. Prin urmare, este important sa-ti faci timp sa vorbesti cu persoana iubita si sa cadeti de acord asupra unei alegeri.

maldivePentru a te bucura de luna de miere , impreuna cu partenerul de viata, trebuie in primul rand sa va cunoasteti gusturile. Chiar si intr-un cuplu care se intelege foarte bine, gusturile pot sa difere mult, in privinta vacantei. Daca ea viseaza la o vacanta romantica in Italia, iar tu iti doresti sa faceti scufundari pe o insula exotica, pot aparea probleme. Odata ce ati stabilit ce asteptari aveti de la aceasta vacanta, puteti incepe planificarea.

In plus, trebuie sa luati in considerare faptul ca, dupa nunta, oboseala isi spune cuvantul, iar starea de epuizare poate sa domine chiar si dorintele si gusturile voastre obisnuite. Un circuit de 14 zile in Asia s-ar putea dovezi extenuant pentru voi doi, caci ar insemna ca aproape in fiecare seara sa dormiti altundeva, sa treceti din avion in tren si din tren in autocar, sa mergeti mult pe jos si fiti atenti mai mult la atractiile turistice, decat la voi doi.

Planificati impreuna luna de miere

Aglomeratia de la nunta, stresul organizarii acesteia, problemele intampinate, toate acestea isi pot gasi leacul in timpul de recreere oferit de luna de miere, daca stii sa faci alegerea potrivita voua. Iata cateva lucruri pe care le puteti planifica impreuna:

- Cauta cele mai romantice locuri pe care ai vrea sa le vezi si tu si partenerul tau. Discutati impreuna chestiunile de buget, ca sa faceti o selectie clara a destinatiilor. O luna de miere in Venetia incepe de la 162 euro pe noapte, intr-un hotel de 4 stele. O saptamana in Maldive, pentru doua persoane, costa 6020 euro.

- Verifica vremea. In tarile tropicale, orice moment ales este potrivit pentru luna de miere, deoarece acolo vremea este in general stabila pe toata durata anului. Pentru alte destinatii, iti recomandam sa verifici vremea tarii in cauza si apoi, vremea pentru perioada aleasa. Gasesti aceste informatii pe site-urile meteo si pe site-urile oficiale ale oraselor si tarilor respective. Odata cunoscute aceste amanunte, stii ce haine trebuie sa puneti in bagaj.

La_Digue_Island-Seychelles- Tine cont de lucrurile minore care pot capata proportii. Atunci cand rezervi camera, nu uita sa specifici ca trebuie sa fie cu pat dublu. Poate fi de la sine inteles, dar daca rezervi fara mentiunea “luna de miere”, hotelul se poate sa fie plin si sa mai aiba doar camere cu pat separat. Este un amanunt foarte important, mai ales pentru croaziere. Si daca tot suntem la acest capitol, ar fi bine sa ceri si dimensiunea patului dorit (king size, queen size, etc).

La cine poti sa apelezi pentru luna de miere

In cazul in care nu sunteti foarte siguri ce vreti, aveti la indemana prietenii, familia sau agentiile de specialitate. De exemplu, chiar daca nu angajati pentru nunta un wedding planner, o firma care organizeaza nunti te poate ajuta in alt fel. Aceasta are, pe langa serviciile specifice unei cununii, si servicii specializate pentru luna de miere. Ti se poate oferi in mod gratuit un catalog sau o lista de agentii de profil, cu oferte facute special pentru cuplurile de proaspat casatoriti, sau ti se pot propune serviciile unui consilier pentru luna de miere.

Un alt sprijin vine din partea agentiilor a caror activitate este specializata pe organizarea de vacante. Astfel, beneficiezi nu doar de o oferta oarecare (cazare + masa la hotel de 4 stele, in Santorini), ci ai si sprijinul reprezentantilor firmei. Datoria acestora este sa-ti explice oferta in lux de amanunte: cum arata hotelul, unde este amplasat, numarul si marimea piscinelor, excursiile optionale disponibile la fata locului, tipul de masa si bonusurile pentru pachetele honeymoon .

Tot ei sunt cei care va intampina la aeroport, va ofera asistenta la formalitatile vamale, va informeaza asupra monedei locale, climei si altor elemente pe care este bine sa le cunoasteti. Un astfel de reprezentant te ajuta sa stii cu precizie la ce sa te astepti, inainte sa ajungi la destinatie, astfel incat vei putea sa-ti planifici luna de miere si sa ai certitudinea ca totul se va desfasura asa cum iti doresti.

Bali luna de miereCe este acum la moda pentru luna de miere

Cele mai multe cereri ale romanilor, pentru vacantele de tip honeymoon, se indreapta catre tarile cu o clima calda, unde pot merge la plaja. La moda, in acest an, sunt destinatiile exotice (Maldive, Bora Bora, Seychelles, etc), pentru bugetele foarte mari, de peste 3000 euro, sau tari precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia, Croatia, pentru bugetele mici si medii, pana in 1500 euro.

Cand ajungi la hotel, spune la receptie ca sunteti in luna de miere, inca de la inceput. Nu stii niciodata ce promotii si bonusuri exista in politica acelui hotel, de care puteti beneficia gratuit. Unele hoteluri ofera o sticla de vin, un cos cu fructe sau alte produse.

Trebuie sa stii ca la operatorii de turism, nu toate cataloagele pentru luna de miere au oferte concepute special pentru cuplurile proaspat casatorite. Adica, de pilda, un sejur de 7 nopti in santorini incepe de la 619 euro si include cazarea cu mic dejun si transferul de la aeroport.

Alte agentii specifica bonusul in descrierea ofertei. De exemplu, o luna de miere intr-o statiune de lux din Maldive , la categoria 6 stele, costa 364 euro pe noapte, de persoana. Oferta este disponibila pentru sejururile de minim 4 nopti si include ca bonus un cos cu fructe, o sticla de sampanie, o excursie gratuita in imprejurimi, o fotografie gratuita si un cupon de intrare la centrul Spa. Ca sa beneficiezi de acest bonus, trebuie sa arati o copie dupa certificatul de casatorie, care sa nu fie mai vechi de 6 luni, de la data casatoriei.

Luna de miere este momentul vostru de respiro, vacanta romantica la care ati visat. Si mai mult decat atat, ea reprezinta acel moment special, in doi, de care iti vei aminti intreaga viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea