Vacante

#bagaj de mana #vacanta #bagaj

Cum sa-ti faci bagajul pentru o calatorie de lunga durata

Cand faci bagajul pentru o calatorie de lunga durata , trebuie sa exploatezi toate posibilitatile de a-ti reduce marimea bagajului. In caz contrar, vei plati mai mult pentru transport si vei avea mereu grija gentilor.

1 Foloseste o geanta de calatorie de buna calitate
 

Ti s-a intamplat vreodata sa pleci cu o geanta de calatorie impecabila si sa te intorci cu ea plina de julituri si mizerie? La o calatorie de lunga durata, riscurile distrugerii bagajului sunt si mai mari. Cumpara-ti una de buna calitate. Astfel, bagajul nu va ceda usor la o utilizare indelungata. In plus, un astfel de obiect ar trebui sa fie mai usor de transportat, deoarece are tot felul de accesorii.
 

2 Tine cont de locurile pe unde vei calatori
 

Daca urmeaza sa stai prin hoteluri de lux sau vei avea intalniri de afaceri, atunci trebuie sa pui in bagaj niste tinute corespunzatoare. Ia mai multe camasi si bluze, pe care sa le poti asorta la 2 costume.  Fa acelasi lucru cu tinutele pentru cine si diversele evenimente la care ai putea sa participi. Geanta de calatorie sau valiza trebuie sa arate si ea intr-un mod onorabil.

 

3 Ia haine si accesorii mai putine, dar bine alese
 

Un truc prin care poti pune in bagaj mai putine haine este sa alegi haine pentru partea de jos a corpului in tonuri neutre. Ia doar 2-3 astfel de piese vestimentare .  Acestea trebuie sa se asorteze cu toate sau cu cat mai multe haine pentru partea de sus.  Asigura-te ca ai macar 2 pulovere , niste tricouri si o jacheta.

Alege acele haine care nu se sifoneaza si care, daca se poate, se pot rula. Vor ocupa mai putin spatiu.  De asemenea, foloseste borsete sau gentute cu fermoar sau arici, unde iti poti depozita diverse maruntisuri. Preseaza tot ce se poate, pentru a scoate aerul si a avea mai mult loc in bagaj.

 

4 Nu pune in bagaj obiecte usor accesibile la destinatie
 

Daca vei sta intr-un hotel confortabil, nu are rost sa-ti ingreunezi bagajul cu sapun, prosoape sau alte produse care iti sunt puse la dispozitie acolo. De asemenea, vezi preturile de la destinatie. Daca sunt preturi mici in locul respectiv, iti poti cumpara de la magazin mici obiecte necesare, precum bateriile.

 

5 Pune in bagajul de mana lucrurile esentiale

 

Cand pleci o lunga perioada, exista obiecte deosebit de importante, de care vei avea nevoie pe tot parcursul sederii. Daca nu iti permiti sub nicio forma sa le pierzi sau inlocuiesti, pune-le in bagajul de mana. Astfel, in situatia in care bagajul de cala este pierdut sau intarzie, vei fi acoperit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea