Vacante

#turism #excursii #destinatii vacanta #sfaturi vacanta # protectie soare vacanta

Cum sa te protejezi de soare in excursii

Cand mergi in excursii in concediu, petreci multe ore in aer liber si este important sa te imbraci si echipezi corespunzator. Siturile arheologice, de exemplu, necesita o vizita indelungata, ceea ce inseamna ca te vei expune la soare mult timp. In lunile toride ale verii, protejeaza-ti sanatatea cand pleci intr-o excursie, fie ca este in natura, intr-o rezervatie naturala, fie ca este un monument in aer liber.

Iata cum sa te protejezi de soare in excursii:

1. Afla mai multe despre locul pe care urmeaza sa-l vezi in excursie

Pentru a fi pregatit cu toate cele necesare, trebuie sa afli cate ceva despre locurile pe care le vei vedea in excursie. De exemplu, daca faci o excursie la Manastirea Montserrat, nu ai cum sa stii ca aceasta se afla pe un loc inalt decat daca te documentezi. In acest fel, te vei putea imbraca si incalta corespunzator. Daca la un obiectiv turistic in zona de campie te poti incalta cu sandale si chiar slapi, cand mergi pe munte este indicat sa ai in picioare incaltaminte sport.

2. Consulta buletinul meteo

In cazul in care faci excursii in locuri deschise, cum sunt siturile arheologice (exemplu Olympia in Grecia), nu strica sa stii cat de cald va fi afara in acea zi. Exista atractii turistice precum Delhi, Pamukkale sau Pompeii, unde turistii nu au niciun loc unde sa se adaposteasca de soare odata ce intra in sit.

3. Alege o ora potrivita pentru vizita

Pentru a te proteja de soare in excursii, ar fi bine sa alegi cea mai potrivita perioada a zilei sa vizitezi locul dorit. Orasul antic Efes, de exemplu, vara este bine sa fie vizitat in prima parte a zilei sau seara, cand temperaturile sunt suportabile.

4. Accesorii necesare in excursii

Cand pleci in excursii in locuri insorite, da-te cu lotiune antisolara inainte sa pleci din hotel si ia-o cu tine pentru a aplica lotiunea in mod repetat. In acest fel nu te vei bronza dupa linia hainelor si te vei proteja de razele soarelui. Adesea, in excursii te bronzezi pur si simplu mergand pe jos.

Foloseste o sticla de apa pe care o poti reumple pe parcurs. Este bine sa ai in permanenta la tine apa plata, pentru a evita deshidratarea. Daca mergi intr-o excursie organizata, intreaba ghidul daca in autocar dispuneti de frigider si apa inclusa in pretul calatoriei. In caz contrar, apa poate fi tinuta pe raftul de depozitare de deasupra capului, unde circula aerul conditionat bine si zona este mai rece.

Nu uita sa pui in geanta o palarie pentru a-ti proteja capul si ochelari de soare. Atata timp cat nu vei suferi din cauza soarelui arzator, te vei putea bucura cu adevarat de excursie.

In general, excursiile locale au durata de la cateva ore la o zi si pot fi pe cat de frumoase, pe atat de obositoare. Pentru a evita insolatiile si pentru a-ti proteja sanatatea, nu ignora nicio masura de precautie, oricat ar parea de simpla.

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii, le poti primi de la operatorii de turism: agenti turistici, ghizi, receptia hotelului etc.

Foto: worldatraction.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea