Vacante

#terminal #poarta de imbarcare #bilet de avion #cursa #avion #aeroport #escala

Cum sa schimbi avionul intr-o escala

Schimbarea avionului in escala este o bataie de cap in plus, la drumurile lungi. Indiferent ca este vorba despre o escala lunga sau scurta, trebuie sa tii cont de cateva lucruri pentru a te asigura ca totul este in ordine. Urmeaza pasii de mai jos si iti va fi mai usor sa faci acest transfer.

Pasi de urmat

Pasul 1. Harta online a aeroportului de escala. Verifica pe internet site-ul oficial al aeroportului in care ai escala. Pe harta aeroportului poti vedea clar terminalul la care vei cobori si cel la care trebuie sa ajungi, pentru a lua urmatoarea cursa. Pe biletul de avion poti gasi care este terminalul in cauza. Iata aici un exemplu pentru aeroportul Charles de Gaulle, din Paris. Planul interactiv te ajuta sa vezi inca inainte de plecare directia in care va trebui sa te indrepti, odata ajuns pe aeroport, precum si modalitatile de acces (scari rulante, trenulete etc).

Pasul 2. Harta online a aeronavei. Tot pe site-urile oficiale ale aeroporturilor sau pe cele ale companiilor aeriene poti urmari informatiile despre zborul tau. De exemplu, poti vedea schema aeronavei si locul in care vei sta in avion, comparand numerele de pe schema cu ceea ce apare la tine in bilet. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti sectiunea dedicata zborurilor, selectand data cursei tale si compania cu care vei calatori.

Pasul 3. Indrumare. Odata ajuns pe aeroportul de escala, va trebui sa te indrepti catre terminalul de la care pleaca urmatorul avion. Daca harta de pe site nu te ajuta, urmeaza semnele de pe panouri sau intreaba la unul dintre numeroasele birouri de informatii. Sunt dispuse din loc in loc, de obicei cu litera mare “I” in fata. In tarile in care exista probleme de limba, poti arata pur si simplu biletul angajatului de la biroul de informatii si acesta iti va arata directia corecta. Inainte de orice alt plan, verifica cu atentie informatiile despre zbor, pentru a sti daca nu exista modificari in programul obisnuit.

Pasul 4. Durata escalei. Durata escalei este foarte importanta.

Munchen aeroporta) In cazul in care sunt doar doua ore, va trebui sa te indrepti direct catre terminalul si poarta de plecare a cursei urmatoare, deoarece imbarcarea se face cu 1-2 ore inainte de decolare. Amana orice cumparaturi la duty free si asigura-te ca ai gasit poarta de imbarcare . Daca incepi sa alergi prin aeroport, s-ar putea sa pari suspect ofiterilor de securitate si te opreasca.

b) In cazul in care escala este dubla, o “fereastra” de 4 ore nu este suficienta pentru a merge sa vizitezi orasul in care faci escala, dar este binevenita pentru a incerca serviciile din aeroport. Detalii despre acestea gasesti in articolul Ce faci pe aeroport intr-o lunga escala.

In cazul in care ramai 6-8 ore sau chiar pana a doua zi, cel mai nimerit este sa-ti asiguri de acasa o camera de hotel (daca nu cumva iti este asigurata de catre compania aeriana) si fa un tur al orasului . O escala in Frankfurt, Praga, Paris sau alte orase asemanatoare este ideala pentru o minivacanta. Chiar si in jumatate de zi poti vedea lucruri splendide, plimbandu-te la pas si lasandu-te ademenit de atmosfera locala.

Pasul 5. Poarta de imbarcare. Daca esti deja foarte obosit, mergi cu 1-2 ore inainte la poarta de imbarcare de la urmatorul avion si ocupa un loc. Atunci vei gasi destule scaune libere si vei putea sa astepti citind un ziar, ascultand muzica sau pur si simplu relaxandu-te. Cu cat trece timpul, cu atat se aduna mai multi oameni, iar zborurile transatlantice se fac cu aeronave foarte mari, in care incape un numar mare de persoane. Se vor aduna deci in sala de asteptare cateva sute de persoane si va fi practic imposibil sa mai gasesti un loc liber.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Pasaport
  • Bagaj de mana
  • Bilet de avion

 

Sfaturi&Avertismente

• Cand cumperi biletul de avion cu escala, intreaba la furnizor care sunt conditiile in cazul unor situatii neprevazute, cum ar fi aterizarea primului avion dupa decolarea celui de legatura. Biletele cu preturi mai mici sunt si cele cu escale mai lungi. Daca este vorba despre o escala foarte lunga, compania aeriana iti poate asigura o camera la hotel.
In timpul escalei, asigura-te ca ai permanent asupra ta biletul de avion, banii si pasaportul.

• Orice faci in aeroport, nu te lasa furat de peisaj. Daca vorbesti mult la telefon, daca asculti muzica la casti sau daca esti prea prins intr-o alta activitate, ai putea sa nu auzi un eventual anunt despre cursa ta. Verifica din cand in cand panoul informativ.

Ai avut vreodata escala in calatoriile tale cu avionul? Povesteste-ne cum ti-ai organizat timpul intre cele doua curse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea