Vacante

#sfaturi de calatorie #vacanta

Cum sa planifici o vacanta intre fete

Vrei cateva zile departe de serviciu, parinti, iubit sau sot? Ai vorbit cu prietenele tale si v-ati decis sa va petreceti vacanta impreuna, intre fete? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a planifica o vacanta cu prietenele, de care sa-ti amintesti cu placere.
 

1 Stabiliti grupul de fete care va merge in vacanta
 

De la a spune si pana la a face este o distanta destul de mare. De aceea, pentru a nu te trezi ca pleci singura in vacanta, pentru ca prietenele tale s-au razgandit intre timp, hotarati-va cine si cum merge in vacanta si “bateti in cuie” componenta grupului.

Stabiliti grupul, bazandu-va pe simpatii si puncte in comun: nu ai vrea sa te trezesti ca mergi in vacanta cu o persoana pe care nu o suporti .

Si foarte important: aplicati metoda impartirii responsabilitatilor: cineva sa stranga banii, cineva sa ridice biletele, altcineva sa faca lista de cumparaturi pentru bagaje etc. Bineinteles, activitatile de grup precum alegerea traseelor si itinerariilor de vacanta, stabilirea obiectivelor de vizitat sau alcatuirea unei liste pentru vacanta sunt dedicate pentru tot grupul.
 

2 Alegeti perioada de timp si cati bani veti investi
 

Dupa ce stii care e grupul care pleaca sa se distreze, stabiliti un buget si o perioada de timp pentru vacanta. Puneti-va programele de acord si hotarati clar pentru ca perioada aleasa nu se va schimba. Atunci cand alegeti data, ganditi-va sa nu se suprapuna cu posibile evenimente importante in familiile fiecareia dintre membrele grupului.

Ganditi-va si cati bani puteti investi in vacanta pentru a stabili cat va dura vacanta si ce destinatie veti alege.

Si nu uita: daca sunteti mai mult de patru-cinci persoane, s-ar putea sa beneficiati de reduceri pentru grup. Trebuie doar sa intrebati la agentiile de turism sau, daca mergeti pe cont propriu, la companiile aeriene, hoteluri, centre de spa si obiective turistice.
 

3 Hotarati destinatia spre care va veti indrepta
 

Un alt punct important pe lista pentru pregatirea vacantei este alegerea destinatiei. Aceasta va fi aleasa in functie de ce activitati vreti sa incercati in timpul vacantei: daca vreti sa schiati, veti merge la munte, in tari precum Romania, Austria, Franta sau Italia, daca vreti la spa, cautati destinatii care ofera astfel de servicii, precum litoralul romanesc, cel bulgaresc, Ungaria, Franta, Spania, Italia etc., daca vreti shopping - Milano, Paris, Dubai si altele. Iar in cazul in care vreti locuri incarcate de istorie, doar preferintele personale va sunt limite: Praga, Roma, Viena, Paris – acestea sunt doar cateva dintre optiuni.
 

4 Coordonati-va la facut bagaje
 

Atunci cand incepeti sa impachetati, ar fi bine sa va coordonati, astfel incat nici una sa nu intre in panica. Luati-va haine de acelasi tip - n-ati vrea ca in acelasi loc si in acelasi timp una sa fie imbracata foarte elegant si alta foarte sport, sfatuiti-va in legatura cu ce are una si ii poate oferi si alteia din grup.
 

5 Coordonati-va si la plecare
 

Femeile intarzie iar fiecare dintre voi stiti asta una despre cealalta. Dati-va o ora de intalnire cu cel putin trei ore inainte de ora de plecare a avionului sau autocarului, pentru a fi sigure ca toata gasca va fi acolo. Mai bine sa beti impreuna o cafea decat sa nu mai ajungeti in vacanta.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea