Vacante

#cum sa planifici o vacanta in viena #viena #vacanta #weekend viena #vienna card #transport viena #cazare viena #oferte vacanta viena

Cum sa planifici o vacanta in Viena

este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei si de aceea este vizitat de milioane de turisti, indiferent de perioada anului. Metropola este ideala atat pentru un sejur, cat si pentru o minivacanta de weekend. Daca planuiesti sa ajungi aici, urmeaza pasii de mai jos, pentru a sti cum sa planifici vizita in Viena.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada de vizita. Dupa ce te decizi sa vizitezi Viena, este bine sa te gandesti serios la perioada pe care o alegi pentru o astfel de excursie. Perioadele cele mai aglomerate din punct de vedere turistic sunt vara si iarna. Daca vrei sa ai mai mult spatiu si sa beneficiezi de preturi ceva mai mici, alege primavara sau toamna pentru vizita. Si vremea va fi suficient de buna pentru a te plimba pe jos.

Deoarece are foarte multe obiective turistice, este bine sa-ti faci o lista inainte de plecare si un plan de vizita. Un ghid turistic te poate ajuta, fie ca este vorba despre o editie cumparata, fie ca mergi intr-un grup organizat. Viena insa este un oras care poate fi vizitat fara probleme pe cont propriu.

Pasul 2. Ce vizitezi. Viena gazduieste in permanenta concerte, festivaluri si alte evenimente. ce ai de facut este sa consulti agenda de evenimente inainte sa pleci, daca ai de gand sa participi la sarbatorile, expozitiile si spectacolele care au loc aici. Pentru evenimente deosebite precum concertele unor artisti de talie internationala sau pentru balurile din iarna trebuie sa-ti rezervi bilet cu luni inainte.

Pasul 3. Transport. Zboruri low cost din Romania spre Viena gasesti la companiile aeriene precum Sky Europe sau Germanwings. La Sky Europe exista in prezent o promotie pentru cursele Viena – Bucuresti, cu preturi de la 29 euro, pentru vara 2009. Pentru companii de linie , gasesti bilete de avion la Tarom sau Austrian Airlines. Exista zboruri spre Viena din Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Iasi, Cluj, Bacau. Pentru informatii despre transportul in comun din Viena mergi aici.

cafenea in VienaPasul 4. Cazare. Un avantaj al orasului il constituie faptul ca detine locuri de cazare pentru toate buzunarele. De la hosteluri la hoteluri si pensiuni, metropola are ceva pentru fiecare. In perioadele din an in care au loc evenimente speciale (precum Balul Vienez, sarbatorile de iarna, concerte etc), preturile la camere sunt mai ridicate.

La agentiile de din Romania gasesti oferte de sejururi in Viena in orice perioada din an si pentru o multime de ocazii: concerte ale unor vedete internationale, Craciun, revelion, Ziua Indragostitilor, 1 si 8 Martie, Paste, shopping de primavara, circuite de vara, toamna vieneza etc. In iulie, o vacanta de 5 zile in Viena te costa 299 euro, conform agentiei Delmar Travel. Pachetul asigura 4 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele din Viena si biletul de avion cu o companie low cost (toate taxele incluse).

Pentru o  vacanta romantica in Viena, platesti in aceasta vara de la 271 euro, conform agentiei CMB Travel. Oferta asigura 3 nopti de cazare in camera dubla intr-un hotel de 4 stele, cu mic dejun. In plus, in pret sunt incluse o cina romantica la restaurantul hotelului, o plimbare cu caleasca si o specialitate vieneza din cafea, impreuna cu o prajitura la o cafenea imperiala din oras. Daca vrei sa mergi la concertul lui Bruce Springsteen din aceasta vara, citeste articolul Turismul de concert in 2009.

Pasul 5. Card. Pass-ul turistic al orasului este Vienna Card si permite, ca orice pass de acest tip, reduceri la transportul in comun, la intrarile in obiectivele turistice, pentru biletele la sau in salile de concert, in anumite magazine, cafenele, taverne si restaurante. Detalii gasesti aici.

Pasul 6. Mancare si bautura. In Viena trebuie sa incerci macar o data una dintre cafenelele de aici. Traditia cafenelelor vieneze coboara mult in timp, servirea cafelei fiind un fel de ritual. Detalii despre cafenele si mancare gasesti in articolul Vacanta in Viena, de sarbatori.

Pasul 7. Viena pe bicicleta. Daca iti place sportul si vrei sa vizitezi Viena pe bicicleta, acest lucru este posibil. Detalii gasesti aici.

Pasul 8. Viena pentru copii. Metropola europeana este o destinatie ideala si pentru vacantele in familie, indiferent de perioada din an. Pe langa atractivele targuri de Craciun , Viena atrage prin obiectivele turistice speciale, destinate in principal copiilor: House of the Sea, Minipolis, Toys Museum, Prater etc.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Incaltaminte comoda
  • Dictionar bilingv

 

Sfaturi&Avertismente

Daca nu esti genul de turist care sa planifice in detaliu vacanta si preferi mai degraba sa cunosti un oras plimbandu-te in voie, atunci asigura-te ca ai la tine incaltaminte comoda. Viena este un oras deosebit de frumos, care isi dezvaluie calitatile pas cu pas, chiar si atunci cand pornesti fara o tinta precisa.

• In ceea ce priveste limba de comunicare, nu toata lumea este vorbitoare de limba engleza. Daca nu stii germana, este bine sa ai la tine un dictionar bilingv.

Daca ai vizitat Viena, povesteste-ne depsre vacanta ta in aceasta metropola europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea