Vacante

#zlotul polonez #vacanta in polonia #polonia

Cum sa planifici o vacanta in Polonia

Cu toate ca Polonia este mai putin cunoscuta ca destinatie turistica, tara se poate mandri cu peisaje spectaculoase si comori arhitecturale demne de a fi vizitate. De la castele si palate la parcuri naturale si orase vechi, Polonia reprezinta o destinatie de vacanta ofertanta pentru iubitorii de istorie si natura. Daca iti vei petrece o vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa-ti planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cand vizitezi. Sezonul turistic incepe in luna mai si tine pana in septembrie. Daca vrei sa vizitezi Polonia in lunile ei calduroase, trebuie sa mergi in mai – iunie. Este cea mai buna perioada pentru a te bucura de litoralul polonez. Daca esti amator de schi si vrei sa ajungi in statiunile montane, cea mai buna perioada pentru acest sport este in decembrie – martie.

Pasul 2. Clima. Clima este maritima si continentala, in functie de regiune. Cea mai buna perioada de vizita este vara, cand temperaturile sunt ridicate, insa tot vara cad ploi. Media maxima de temperatura in sezonul calduros este de 32 grade C. Minimele de temperatura pot cobora iarna pana la - 20 grade C.

Din cauza variatiilor de temperatura este bine sa ai la tine atat haine subtiri , cat si haine mai groase. In special daca urmeaza sa vizitezi mai multe zone este indicat sa ai in bagaj asa ceva.

Pasul 3. Cazare. Polonia ofera o gama foarte larga de optiuni pentru cazare. Unele dintre cele mai mici preturi le gasesti la hosteluri. Campingurile reprezinta o alta varianta, zonele de acest fel oferind servicii decente pentru calatori. Mai exista camere inchiriate de localnici, vile, apartamente in sistem self catering , dar si hoteluri de lux. Pentru o pensiune in Katowice, o camera se inchiriaza cu 8 – 15 euro pe noapte, in functie de perioada.

Pasul 4. Transport. Una dintre cele mai simple metode de deplasare este cu trenul. Iti poti lua un permis Eurail (Eurail Pass) cu care sa calatoresti prin tara. In cazul in care optezi pentru avion, un bilet dus-intors costa in jur de 150 euro de persoana, la o companie de linie (exclus taxele de aeroport).

Pasul 5. Atractii turistice. O vacanta in polonia implica o paleta larta de activitati, care pot satisface cele mai diversificate gusturi: calarie, parapanta, kayaking, sailing, schi, pescuit, kiking, ciclism, vanatoare etc. Exista de asemenea si centre spa, multe dintre ele aflandu-se in sudul Poloniei. Parcurile naturale detin peisaje spectaculoase, cu minti, rauri si cateva specii rare de animale.

Unele dintre orasele cele mai cautate de turisti sunt Cracovia, Katowice, Gdynia, Gdansk, Zakopane. Plajele cele mai importante se afla pe coasta Marii Baltice, langa Gdansk. Sporturile acvatice sunt practicate aici, dar si pe marile lacuri precum Zarnowieckie.

Pasul 6. Moneda. Moneda locala este zlotul polonez (PLN). 1 PLN = 1.0154 Ron.

Sfaturi&Avertismente

• Mai multe detalii despre aceasta destinatie gasesti in articolul Polonia, intre arta si istorie intunecata.

Daca ai fost in vacanta in Polonia, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa-si planifice o vacanta frumoasa in aceste locuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea