Vacante

#nurnberg #germania #oras medieval

Cum sa planifici o vacanta in Nurnberg

Patruns de lunga sa istorie de 1000 de ani, leagan al stiintei si umanismului, Nurnbergul (Nuremberg) este o metropola europeana intesata de turisti curiosi, veniti sa-i viziteze castelul, sa guste din carnatii locali si sa asculte muzica bavareza. Daca ti-ai ales ca destinatie de vacanta Nurnbergul, urmeaza pasii de mai jos pentru a-ti planifica aceasta calatorie.

Pasi de urmat

1 Clima. Nurnbergul are un climat temperat ploios. Aflat in partea central-sudica a Germaniei, temperaturile zonei sunt destul de scazute pe toata durata anului, cele mai mici inregistrandu-se in perioada decembrie-martie. O cantitate mare de precipitatii este caracteristica sezonului estival, iar vremea este in general imprevizibila. Vara, media maxima de temperatura se situeaza undeva sub 30 grade C, iar gradul de umiditate este ridicat, din cauza ploilor.

2 Cand sa vizitezi. Sezonul turistic incepe de prin mai, cand vremea devine ceva mai calda, cu temperaturi de 10 – 15 grade C si dureaza pana in octombrie. Chiar daca alegi vara pentru a vizita Nurnbergul, trebuie sa iei cu tine si ceva haine groase, in special seara si dimineata, deoarece media maxima de temperatura in vara se situeaza undeva la 13 - 15 grade C.

Preturile scad in lunile mai friguroase, insa in preajma sarbatorilor numarul de turisti creste, gratie evenimentelor si atractiilor din oras.

3 Cazare&transport. In Nurnberg gasesti camere variante, de la hoteluri de lux la hosteluri. Pentru o camera la un hotel de 3 sau 4 stele, platesti in jur de 50 euro pe noapte. Daca optezi pentru avion sau autocar, pretul este cam acelasi, in jur de 200 euro un bilet dus-intors. Daca vii din Berlin, cu masina ajungi in Nurnberg in aproximativ 4 ore, parcurgand o distanta de 45Nurnberg0 km.

4 Nurnberg Card. Pass-ul turistic al orasului se numeste Nurnberg Card si costa 19 euro. Cu acest card, copiii cu varse sub 12 ani, insotiti de parinti, beneficiaza de gratuitati . De asemenea, cardul permite intrarea libera la aproape 50 de muzee si atractii din oras. Alte reduceri si gratuitati sunt oferite la transportul in comun, in magazine si in tururile de oras. Detalii gasesti aici.

5 Evenimente in oras. Nurnbergul gazduieste numeroase evenimente, pe tot parcursul anului, care atrag turisti de pretutindeni. La sfarsitul lui august si pana la jumatatea lunii septembrie are loc cel mai mare festival bavarian de folc, Nurnberger Volksfeste, cu spectacole stradale, artificii si multe distractii pentru adulti si copii. Iubitorii de rock iau parte in iunie la Rock im Park. Insa unul dintre cele mai iubite evenimente il reprezinta Targul de Craciun care se deschide in oras in iarna.
 

Sfaturi&Avertismente
 

• Daca ajungi in Nurnberg, trebuie sa incerci carnatul prezent in mai toate meniurile restaurantelor: bratwurst. Traditia carnatilor facuti in Nurnberg este lunga si rivalizeaza cu retetele din alte orase turistice , precum Regensburg.

Daca ai fost in Nurnberg in vacanta, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile pentru a-si planifica aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea