Vacante

#vacanta in madrid #spania #madrid

Cum sa planifici o vacanta in Madrid

Aflata in partea centrala a Peninsulei Iberice, capitala Spaniei este un oras cosmopolit, atragator pentru turisti gratie activitatii sale culturale si artistice si, nu in ultimul rand, datorita vietii de noapte care s-a dezvoltat aici. Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta in Madrid , iata cateva lucruri de care este bine sa tii cont:

1. Alege perioada de vizita

Perioada de extrasezon se intinde de la inceputul lui ianuarie pana la sfarsitul lunii martie si incepand din noiembrie pana pe la mijlocul lui decembrie. In aceste perioade gasesti preturi mai mici la cazare. Incepand cu primele zile din aprilie, se deschide sezonul turistic, insa perioada de varf a acesteia se situeaza in iulie si august, cand sunt si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie maxima de 30-35°C.

2. Gaseste oferte de vacanta

Cazarea nu reprezinta o problema in Madrid, oferta fiind destul de diversificata. Gasesti camere in cele mai diversificate locatii: hoteluri de 5 stele, hoteluri avangardiste, hosteluri, apartamente, case de oaspeti etc. Cu o buna planificare, facuta cu ceva timp inainte de plecare, poti gasi preturi bune. Madridul este un oras care poate fi vizitata pe toata durata anului. Momentan, principalele pachete de vacanta pe care le poti gasi pe piata sunt cele destinate revelionului 2010. O vacanta de 5 zile, pentru Anul Nou, costa in jur de 500 euro de persoana, pret in care este inclus si biletul de avion.

3. Mergi la un birou turistic

In centrul orasului exista birouri de informare turistica, unde poti gasi detalii despre atractiile orasului, evenimentele desfasurate in Madrid, festivaluri, oferte de vacanta etc.

4. Fa o lista a atractiilor turistice care te intereseaza

Madridul are o mare varietate de atractii turistice , incepand cu muzee de top pana la gradini si parcuri. Museo del Prado , Real Jardin Botanico sau Parque del Oeste sunt cateva astfel de locuri iubite de turisti si nu numai. Daca vrei sa vizitezi galeriile de arta si muzeele, trebuie sa eviti sa-ti programezi astfel de vizite in zilele de luni, cand multe dintre aceste institutii sunt inchise.

5. Profita de distractia oferita de oras

Madridul este renumit pentru viata de noapte si oferta de entertainment. Iubitorii de muzica clasica pot merge la spectacole la Teatro Real si Teatro de la Zarzuela. Exista, de asemenea, numeroase baruri si cluburi deschise pana in zori.

Pentru gurmanzi, orasul devine deosebit de apetisant gratie produselor pe care le gasesc aici. Poti incepe cu o vizita la un magazin cu vin, pentru a participa la o prezentare despre producerea acestuia si o degustare. Strazile sunt intesate cu baruri unde se serveste celebrele aperitive numite tapas, preparate dintr-o gama variata de produse. In piete sunt produse proaspete, de la zarzavaturi la carne de peste. Pentru desert, trebuie facuta o vizita in magazinele cu ciocolata.

Imprejurimile Madridului sunt merita sa fie vizitate, gratie numeroaselor atractii turistice existente. La 50 km de oras se afla manastirea El Escorial, iar mai aproape, la aproximativ 30 km, este locul unde s-a nascut Cervantes, in Alcala de Henares. Se fac excursii cu Strawberry Train, un tren care merge pe traseul primei linii construite in regiunea Madridului, ajungand in Aranjulez, zona intrata in patrimoniul mondial UNESCO. Toledo, Cuenca, Avila, Cordoba, Segovia sunt alte atractii din imprejurimi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea